Veliki potencijal cerničkog turizma

1035 0

Autor Franjo Samardžić

CERNIK 13. rujna 2019. – Općina Cernik može se svrstati među općine koje imaju velik potencijal za kontinentalni turizam. Nažalost, turistički potencijali nisu iskorišteni i još uvijek su daleko od očiju javnosti. Općina Cernik na čelu s načelnikom Vitomirom Žakićem i gvardijanom fra. Vjencislavom Janjićem u posljednje vrijeme čini napore i osmišljava kako bi se ti potencijali, ponajprije oni koje može ponuditi franjevački samostan i izletište Strmac otvorili prema turistima koji slijede sve veći trend dolaska u kontinentalne turističke destinacije.
-U pogledu razvoja kontinentalnog turizma na području Cernika radimo na projektu Strmac. Pri kraju smo ishođenja građevinske dozvole i ostalih dokumenata kako bi do 1. listopada zadovoljili uvjete natječaja i mogli ostvariti određena sredstva. Imali smo dosta poteškoća radi legalizacije i neriješenih pitanja objekata koji nisu evidentirani i sličnih poteškoća. No pomalo se sve realizira i sređuje. Nadamo se da će netko prepoznati Strmac i mi smo spremni najpovoljnijem ponuđaču s najboljim idejama i sredstvima ponuditi izletište. Bit će to pun pogodak jer mala je kilometraža od Zagreba ili Rijeke do Strmca, vožnje za manje od tri sata. Znamo da je tu i bolnica Sv. Rafael na Strmcu pa bi uređeno izletište poput Strmca sa uređenim hotelskim smještajem bilo veoma isplativo.
U suradnji sa gvardijanom Franjevačkog samostana fra Vjenceslavom Janjićem, pokrećemo vjerski turizam na području općine. Pomalo dolaze i ljudi s željom da se odmore u samostanu. Planiramo izgradnju parkirališta pokraj samostana. Zahvaljujem se Mati Gavranu i njegovoj tvrtci koji je besplatno projektirao parkiralište i očekujemo radove. Parkiralište je oko 1.500 metara četvornih na koje će moći stati tri autobusa i pedesetak vozila- kaže načelnik Vitomir Žakić.

Related Post