ŠVERC DUHANA – BOSANAC POKUŠAO PEROŠVERCATI 200 KILOGRAMA REZANOG DUHANA

827 0

SLAVONSKI BROD, 29. lipnja 2010. – Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska sinoć oko 23.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policijski i carinski službenici su utvrdili da se u teretnom vozilu marke „Man“ sa prikolicom BiH nacionalnih oznaka i broja nalazi veća količina duhana. Izvršenim pregledom prostora za palete ispod tovarnog prostora poluprikolice uočena je veća količina crnih PVC vreća u kojima se nalazi duhan. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga vozila, kojom prilikom je u prostoru za smještaj praznih paleta pronađeno 17 vreća u kojima se nalazilo ukupno 510 kutija, ukupne težine 200,9 kilograma rezanog duhana. Ovaj duhan vrijednosti oko 30 tisuća kuna, bio je namijenjen za tržište na području Republike Hrvatske, a 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine ga je unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

 Protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. (F.S.)

Related Post

Autor - 05/08/2011 0
Iza poginulih roditelja ostalo je petero djece. Dvoje je punoljetno, a troje maloljetne djece pohađaju drugi i osmi razred osnovne…

NIJE TRAŽIO POTICAJE

Autor - 20/08/2014 0
U improviziranom plasteniku pronađeno je sedam (7) stabljika indijske konoplje, visine od 110 do 280 centimetara