Vidošić novi ( stari ) predsjednik

1383 0

27. lipnja 2010. – Danas je na Strmcu održana godišnja izborna skupština Ženskog odbojkaškog kluba Nova Gradiška pod vodstvom predsjednika Borislava Vidošića i uz potrebni kvorum.

 Predsjednik je u uvodnom izlaganju koncizno izvjestio o izvanrednim uspjesima kluba na svim područjima i zahvalio se posebno treneru Damiru Runjašu i svim igračicama, kao i vrijednim članovima Izvršnog odbora, ali i brojnim prijateljima, roditeljima i sponzorima što su svi zajednički doveli do ovog velikog uspjeha, najvećeg u 12-godišnjem djelovanju kluba.

 Potom je o financijskom stanju u klubu govorio blagajnik Ivan Šimunović, gdje je naglasio da je racionalnim poslovanjem klub u suficitu, a potom je skupštinarima predočio detaljno sve izlazne i ulazne stavke, tako da su nazočni bili upućeni u sve troškove i prihode kluba, ali smo zamoljeni da s brojkama ne izlazimo u javnost. Vidljivo je, međutim, da se radilo do kraja racionalno, štedno i u maniri dobrog gospodara, pa klub nije u dugu, niti u novčanim obvezama prema drugima. Potom je slijedilo opširno izvješće trenera Damira Runjaša, koji se najprije zahvalio igračicama na izuzetnom uspjehu osvajanjem prvog mjesta sa nevjerojatnom bilancom od 20 igara i 20 pobjeda, uz niz drugih pozitivnih pokazatelja. Potom je pohvalio predsjednika Vidošića i sve članove uprave, roditelje igračica, prijatelje kluba, sponzore i donatore i sve one koji su bili uz klub i pomogli, pa između ostaloga i autora ovih redaka koji je kao spiker vodio sve utakmice u dvorani i kao novinar imao tjednu kolumnu u SN. Trener je naglasio da su novogradiške odbojkašice bez poraza u prvenstevnim susretima od studenog 2008. godine, a da su u tom periodu od godinu i pol čak postigle 33 pobjede u nizu. Zahvalio se brojnoj publici na podršci i brojnosti. A nakon pohvala, našao je mjesta i za neke pokude, koje su, međutim, neznatne kada se sagleda veličina klupskog podviga, ali je, prema trenerovim riječima, dobro i na to pravovremeno upozoriti prije nove sezone. Iskazao je nezadovoljstvo nerješavanjem slučaja oko kvalifikacija u Poreču od strane Saveza, pa u ovom trenutku ne zna, da li će ekipu pripremati za Drugu ili Prvu B ligu. S tim u vezi ovisi i ostanak i odlazak nekih igračica. Toj temi se pridružio i predsjednik Vidošić istakavši da je radi rješenje tog slučaja intervenirao na nekoliko visoko pozicioniranih mjesta, ali do ovih dana još nije poznat status razine natjecanja.

 Nakon toga, pošto je ovo izborna skupština, na temelju klupskog statuta, dana je razješnica dosadašnjem izvršnom odboru, uz najveće komplimente za protekli četverogodišnji rad. Slijedila je točka izbora novog predsjednika, jer je dosadašnjem istekao četverogodišnji mandat.

 Skupštinari su imali jednoglasno samo jedan prijedlog za novog predsjednika u osobi dosadašnjeg predsjednika Borislava Vidošića, pa mu je bez pogovora produljen mandat za iduće četiri godine, svjesni da je klub vodio izuzetno dobro, savjesno i transparentno na dobrobit svih suradnika. Predsjednik Vidošić se zahvalio na izboru i ponovio da je uspjeh kluba odraz odličnog rada svih struktura, prvenstveno trenera i igračica. Kao mandator predložio je skupštini sastav Izvršnog odbora, kojeg su skupštinari jednoglasno prihvatili. Tako sastav nove uprave ŽOK Nova Gradiška glasi: Borislav Vidošić (predsjednik), Vesna Runjaš (tajnica), Ivan Šimunović (blagajnik), Mladen Kao, Krešimir Kušenić, Mario Latal i Borko Ostojić (članovi). Naravno, puno povjerenje dato je uspješnom i zaslužnom treneru Damiru Runjašu. Plan i program rada za razdoblje 2010/11. obrazložio je predsjednik da će ovisiti o razrješenju slučaja s kvalifikacijskih utakmica u Pazinu i odluci u kojoj će se ligi natjecati naše odbojkašice od jeseni. Pošto se ipak očekuje da će se uskoro i to riješiti, tako će uprava i trener koncipirati plan i program priprema i rada za novu natjecateljsku godinu. Ipak, od novina je odluka da se već od jeseni u službeno natjecanje uključi kadetska ekipa u 3.HOL, na razini Županije, kako bi sve mlade igračice dobile priliku za igranje i napredak.

Trener Damir Runjaš naglasio je da slijedi od jeseni pojačani rad i osobito poštivanje klupske discipline, kako odnosom prema treningu, a tako i na utakmicama. Osobito se to odnosi na period ako ekipa uđe u Prvu B hrvatsku ligu, jer je konkurencija daleko veća, a zahtjevi mnogobrojniji. Naglasio je da prema nikome neće biti popusta i neće biti milostiv, jer viši stupanj traži više odricanja, ozbiljnosti i mukotrpnog rada. Istakao je neke pozitivne primjere, apostrofirajući Mariju Katarinu koja je izvrsna učenica i najredovitija na treninzima. Govorio je i o odlascima i potencijalnim pojačanjima ako uđu u 1.B HOL, a ako ne, onda će težište baciti na pomlađivanje ekipe.

 U različitom govorili su Srećko Žirovčić, „dobri duh ekipe“ o svome doprinosu u podizanju morala i veselosti, Ivo Petranović je pohvalio igračice za uljudno ponašanje, sjajni i do sada nezabilježeni uspjeh, te činjenicu da u klubu imaju sportašicu godine Marinu Vidošić, trenera godine Damira Runjaša i da je ŽOK ekipa godine, uz to dvije reprezentativke Iris Ivaniš i Ivanu Žmire, koja je i prvoligaška igračica Marsonije, ali i činjenicu da je predsjednik kluba Borislav Vidošić i predsjednik najviše krovne gradske udruge,Saveza sportova. Zamjerio je što gradonačelnik do sada nije priredio prijam, kao što je to učinio s nekim drugim sportašima i za naše odbojkašice, koje su to izvanrednim rezultatima i plasmanom svakako zaslužile. Predsjednik Vidošić se na kraju ove vrlo uspješne godišnje skupštine još jednom zahvalio svima onima koji su bilo kojim doprinosom pomogli u ostvarenju ovih povijesnih uspjeha novogradiških odbojkašica i zaželio da se takva primjerna suradnja i dalje nastavi. Poslije skupštine svi nazočni su se zadržali dulje vrijeme u krasnom sunčanom ambijentu Strmca, uz delicije koje su sami priredili i donijeli. Ukratko, bila je to skupština za primjer ostalima, kako može djelovati jedna skladna sportska obitelj, kao što su igračice, uprava, roditelji, sponzori i prijatelji Ženskog odbojkaškog kluba Nova Gradiška.

Related Post