Vijenci, svijeće i molitva za poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika

1193 0

NOVA GRADIŠKA, 4. kolovoza 2020. – Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom odana je danas počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana je počast svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja” u kojoj su oslobođena okupirana područja, u akciji koja je značila kraj rata i bila početak novog razdoblja u povijesti domovine nam Hrvatske.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Nova Gradiška i Gradskog vijeća, Brodsko-posavske županije, Policijske uprave brodsko-posavske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ustanova i udruga civilnog društva.

Related Post

OTVOREN SLAVONSKI DUĆAN

Autor - 24/03/2018 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 24. ožujka 2018. – Zajednica proizvođača novogradiškog kraja koju čine Grad Nova Gradiška i Općine…

Napokon semafori kod Fine

Autor - 01/08/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 1. kolovoza 2019. – Treba još malo strpljenja za vozače i pješake pa će promet…