Visoka pobjeda Mladosti

442 0

12. ožujak 2012. – Danas je Mladost, iako je igrala

bez tri standardna prvotimca Martinovića, Akmačića i Kumića visoko pobijedila momčad Otoka s 3:0 (2:0). Cerničani su bili bolji, ofenzivniji i terenski nadmoćniji tijekom cijele utakmice iako su solidni gosti često ugrožavali gol domaćina. Međutim, agresivna igra Mladosti isplatila se već u samom početku. U 8. minuti Matej Vlaović je prebacio loptu na lijevu stranu do Kalića, koji jeodmah uputio idealan centaršut iz prve prema Bobanu. Lopta prelazi obrambene igrače Otoka koju prima prisebni Bruno Boban i sprovodi ju u mrežu s desetak metara metara udaljenosti. Bilo je to vodstvo Mladosti od 1:0. Dalji tijek utakmice prolazi u terenskoj inicijativi Cerničana. Stvaraju se prilike, ali nije bilo realizacije čemu je uzrok dijelom i vrlo hladno vrijeme.Gosti su imali najbolju priliku u 22. minuti kada se napadač Otoka Komljenović uspetljao svega metar od vrata Mladosti, pa je Kao uspio uhvatiti loptu kojom su gosti vrlo lako mogli izjednačiti. Međutim, što oni nisu učinili postigao je Matej Vlaović u 33. minuti, kada je predriblao svoga čuvara i ušao u kazneni prostor i plasirao loptu ispod vratara za 2:0. Od tada Mladost dominira, a Terzić je mogao i povećati vodstvo u 39. minuti kada se našao iskosa svega metar ispred vrata, na korner liniji i kada je htio ubaciti loptu iz tog mrtvog kuta u prazni prvi dio gola Otoka, ali je pogodio vratnicu.

 

U nastavku Mladost i dalje ima terensku inicijativu, a gosti su se orjentirali na povremene napade, ali je obrana Mladosti bila na mjestu. U 69. minuti gosti dolaze iznenada u priliku, kada je Baković na centaršut htio glavom iz blizine pucati na gol , ali je promašio loptu. Iduće minute Matej Vlaović iz daljine gađa gol Otoka jer je vratar enormno daleko otišao ispred gola. Gol je bio prazan, ali lopta udara o tlo i za koji centimetar odskače i prelazi preko grede i praznog gola. Međutim, što on nije uspio načinio je svojim drugim pogotkom danas sjajni Boban. On je primio loptu na desnoj strani igrališta na samoj središnjoj liniji i zatim vodio po boku i usput prešao nekoliko suparničkih igrača koji su mu krenuli u susret, zatim u trku ušao s desne trane u kazneni prostor, našao se oči u oči s vratarom i njega vara i postiže konačni rezultat utakmice 3:0. Bila je to sjajna solo-dionica Brune Bobana igrača današnje utakmice.

 

Mladost je danas igrala u sastavu: Kao 7, Dubravac 7, Kalić 7, M. Vlaović 7.5, Lukšić 7, Medved 7 (od 81. Gubić-), Mulac 7.5, Terzić 7( od 68. I. Vlaović 6.5), Jelančić 7 (od 86.Matošević -), Boban 7.5. TRENER. Dinko Terzić 7.

 

Na slici s današnje utakmice jedan od brojnih napada igrača Mladosti pred golom Otoka.

Related Post

Poraz Slavonke

Autor - 26/09/2011 0
25. rujan 2011. – Sinoć je Slavonka startala u 1. kolu 3. HRL, Istok, i