Vozači automobila napuhali 2.23 i 2.39, a biciklist u Novoj Gradiški 2.35 promila

1410 0

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 11./12. veljače od 20 do 7 sati proveli su preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na najteže prometne prekršaje, kao što su brzina, alkohol i dr. Pritom su utvrdili 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Utvrđena su tri  prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sa koncentracijom u organizmu iznad dva promila. U prvom slučaju, dana 11. veljače, oko 23.25 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV u organizmu 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2.23 promila.

U drugom slučaju, isti dan, oko 23.45, u Slavonskom Brodu na raskrižju Ulice Petra Krešimira IV i Trga pobjede, u organizmu 44-godišnjeg vozača osobnog automobila očitali su koncentraciju alkohola u iznosu od 2.39 promila.

U trećem slučaju, dana 12. veljače, oko 0.40 sati, u Novoj Gradiški u Ulici J. Jelačića, policijski službenici su u organizmu 48-godišnjeg vozača bicikla očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2.35 promila.

Alkoholizirani vozači su zadržani u policiji do otriježnjenja. Policijski službenici protiv trojice alkoholiziranih vozača podnose prekršajne prijave prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post