VukoVART 2020: Vukovar će i ove godine biti luka umjetnosti

524 0

VUKOVAR – Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti! Od 22.8. – 5.9. u luku umjetnosti uplovljavaju jedna od najpoznatijih imena svjetske street art scene.

VukovArt, u organizaciji Grada Vukovara i Vala Kulture, je pokrenut kao novi koncept u razvoju umjetnosti te stvara novi vizualni identitet grada Vukovara.

S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Republike Hrvatske.

Ovogodišnji moto festivala je Give Me 5 zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada: OKO (Hrvatska), Tea Jurišić (Hrvatska),
Boogie (Švicarska), Eugen Varzić (Hrvatska) i Arsek & Erase (Bugarska).
Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale  programske aktivnosti  od kojih izdvajamo: biciklijade, predavanja, radionice, koncerte, panel diskusije i zložbe.

Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama.

2nd Vukovar Half marathon će biti održan virtualno, zbog COVID-19 situacije, a prijave su moguće na sljedećem linku.

Ovogodišnji Vukovart sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Vukovar, a vrijednost projekta iznosi 1.495,311,50 kn.

Sve aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici, Instagramu, YouTube kanalu i web stranici Vukovart-a.

Related Post