ZADOVOLJNI RATARI NOVOGRADIŠKOG KRAJA

1597 0

NOVA GRADIŠKA, 18. travanj 2016. – Živo je ovih dana na njivama novogradiškog kraja. Sa zadovoljstvom ratari obavljaju proljetne poslove. Ozimi usjevi, pšenica, ječam i uljana repica odlučno izgledaju i obećavaju dobar urod,

a proljetna sjetva se obavlja u optimalnim i iznimno povoljnim uvjetima.

– Vremenski uvjeti su gotovo idealni. Privedena je kraju prihrana pšenice i obavlja se zaštita protiv bolesti. Ozimi usjevi dobro izgledaju. Pšenica i ječam su čak i napredniji nego što bi inače bili u ovo doba godine čemu su doprinijele temperature malo više od uobičajenih i dovoljna količina vlage u tlu – kaže Josip Čaić, vlasnik Agroprodukta iz Vrbje.

Dodaje da su uvjeti za sjetvu odlični i da zasad nema nikakvih problema. Ratari koji siju veće površine siju punom parom, a sjetva se obavlja kvalitetno i u optimalnim uvjetima. Agroprodukt je za kooperante i druge ratare osigurao dovoljne količine repromaterijala, od sjemena i gnojiva do zaštitnih sredstava.

-Ova godina obećava dobar urod i trenutno je jedna od boljih godina, odnosno za ratare boljih proljeća. Ono što nije dobro je da mala seljačka domaćinstva gotovo ne rade ništa. Njihova se zemlja ne obrađuju i moglo bi se reći da je napuštena – kaže Josip Čajić.

Related Post

ZADRUŽNO PODUZETNIŠTVO

Autor - 25/04/2014 0
Vida Iličić smatra da ih je nužno objediniti u jedinstvenu ponudu u cilju uspješnijeg plasmana na tržište ili kao turističku…