Zaklada Reach for Change i Tele2 objavljuju novi  natječaj za projekte u području prava i potreba djece ‘Budi promjena’

954 0

Tele2 i međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske i ove će godine odabrati tri projekta kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života djece. Svaki od projekta dobit će 180 tisuća kuna financijske pomoći te nefinancijsku pomoć kroz podršku djelatnika Tele2 i Zaklade Reach for Change. Rok za prijavu je 1. srpnja.

Zaklada Reach for Change i Tele2 objavljuju novi natječaj za projekte u području prava i potreba djece ‘Budi promjena’. Cilj natječaja je pronaći i podržati iznimne socijalne poduzetnike, osobe koje svojim radom rješavaju neke od ozbiljnih problema na koje u Hrvatskoj nailaze djeca. Projekti koji će biti podržani kroz ovaj natječaj mogu biti iz područja obrazovanja, razvoja, zaštite, participacije i izražavanja djece (do 18 godina starosti).

Podrška koju će Tele2 i Zaklada Reach for Change pružiti projektima sastoji se od 180.000,00 kuna financijske podrške (po projektu) te posebnog programa nefinancijske podrške usmjerene na razvoj i održivost projekata.

Socijalnim poduzetnicima smatramo sve one koji osmisle rješenje problema na kojeg nailaze djeca i pokrenu svoju neprofitnu inicijativu za njegovo rješavanje. Na natječaj se može prijaviti bilo koja osoba koja vodi projekt ili neprofitnu organizaciju, a koja radi za dobrobit djece. Posebno pozdravljamo prijave novih i inovativnih projekata – nove organizacije i one koje su tek u osnivanju se također mogu prijaviti. Naša je podrška usmjerena na predane pojedince, ali se mogu prijaviti i uži timovi koji zajedno rade na projektu.

Prijaviti se može isključivo preko on-line alata za prijave na croatia.reachforchange.org/hr/

Na našim se stranicama potrebno registrirati, a potom ispuniti prijavu na natječaj ‘Croatia 2017’. Za prvi korak prijave nije potrebno prilagati nikakvu dokumentaciju, već samo predstaviti problem i rješenje u kratkom on-line upitniku. Budući da je naša podrška usmjerena razvoju i po karakteru najsličnija institucionalnim podrškama (organizacijska ili temeljna programska podrška), nije potrebno priložiti proračun projekta. Po prijavi, dobit ćete potvrdu na svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali.

Natječaj je otvoren od 12. svibnja do 1. srpnja 2017. godine, a u slučaju bilo kakvih pitanja, kontaktirajte nas preko naše facebook stranice ili na adresu croatia@reachforchange.org

Projekti koji uđu u uži izbor dobit će priliku sudjelovati u setu razvojnih radionica na kojima će im mentori pomoći dodatno razviti njihove ideje. Na kraju ćemo odabrati 3 projekta za podršku od godine dana, a podrška se može nastaviti do 3 godine. Potpisivanje ugovora o suradnji očekujemo u prosincu 2017., a početak provedbe podržanih projekata od 1. siječnja 2018.

Za više informacija, pratite nas na facebooku.

Related Post