ZANIMLJIV VIKEND ZA NOVOGRADIŠKE TENISAČE

577 0

NOVA GRADIŠKA, 28. travnja 2014. – Proteklog vikenda, 26. i 27. travnja 2014. godine tenisači Teniskog kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“ bili su vrlo aktivni i nastupili su na niz turnira u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

te tako predstavljali svoj klub i grad.

 

Naši najmlađi igrači, Fran Rakonić i Pavle Ivanišević nastupili su na Otvorenom prvenstvu Đakova za djevojčice i dječake do 10 godina. Na turniru je nastupilo ukupno 33 igrača, a naši predstavnici su ostvarili odlične rezultate. Fran Rakonić je zauzeo ukupno 6. mjesto, a Pavle Ivanišević 8. mjesto što je odličan rezultat za prvi turnir sezone.

 

U Slavonskom Brodu je održan teniski turnir Otvoreno prvenstvo Slavonskog Broda u organizaciji TK “Brod“ i Hrvatskog teniskog saveza veterana. Natjecatelji su bili podijeljeni u 9 kategorija po godinama starosti, a nastupilo je ukupno 50-ak igrača. Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ predstavljao je Marijan Medunić koji je nastupao u kategoriji 30-35 godina u kojoj je ukupno nastupilo 7 igrača. Medunić je zaustavljen tek u finalu gdje je poražen od brodskog tenisača Matije Huljić sa rezultatom 6:4, 6:2 te tako osvojio izvrsno drugo mjesto u svojoj kategoriji.

U Banja Luci se igrao međunarodni teniski turnir parova „R2“ na teniskim terenima TK“Elit“ iz Banja Luke. Na turniru je nastupilo ukupno 56 igrača, a boje Teniskog kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“ branila su dva para u sastavu Igor Mendek / Ivica Magdić i Marko Brčić / Rafael Mikulić. Par Mendek / Magdić zaustavljen je u drugom kolu od para Mikuš / Mikuš iz TK “Šubićevac“ iz Šibenika rezultatom 9:1. Par Brčić / Mikulić poražen je u četvrtfinalnom dvoboju od istog para rezultatom 9:4.

 

U organizaciji Hrvatske unije tenisača na terenima TK „Kvarner“ u Rijeci odigran je Grand slam Istre i Primorja, serija 2000. Za Teniski kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“ nastupao je Aleksandar Jović u kategoriji gospoda 45+ u kojoj ej bilo prijavljeno ukupno 11 igrača. U prvom kolu Jović je pobijedio slovenskog tenisača Izidora Siršu rezultatom 4:6, 6:2, 10:8. U drugom kolu Jovića je pobijedio Rene Puharić iz TK „Opatija“ rezultatom 6:4, 6:2.

 

Teniski kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“ nastavlja sa svojim aktivnostima već sljedeći vikend kada će se u organizaciji našeg kluba održati tradicionalni teniski turnir parova „Bljesak 2014.“ povodom obilježavanje obljetnice vojno – redarstvene akcije Bljesak. Turnir će se održati na teniskim terenima TK „Svjetlost“ u Lužanima, a prijaviti se mogu svi zainteresirani igrači. Turnir je u službenom kalendaru natjecanja Hrvatske unije tenisača i boduje se za rang ljestvicu HUT-a.

 

Autor Marko Brčić

Related Post

Poraz odbojkašica u Zadru

Autor - 08/11/2010 0
8. studeni 2010. – Odlična ekipa Marina Kaštela jedina ne zna za poraz i uz maksimalni učinak zasluženo je na čelu…

2. HL REGIJE ISTOK – ŽENE

Autor - 16/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 16. studeni 2015. – U 6. kolu 2.HL Regije Istok-žene Novogradiške kuglašice zabilježile su gostujuću pobjedu u Osijeku.