Završen projekt „Radne sposobnosti-izvor znanja“

671 0

U utorak, 24. siječnja 2012. godine u Velikoj vijećnici

Brodsko-posavske županije održana je završna konferencija projekta „Radne sposobnosti-izvor znanja“ (W-Working O-Opportunities R-Resource of K-Knowledge).

 

Projekt „Radne sposobnosti-izvor znanja“ jedan je od 26 odobrenih projekata u okviru IPA IV komponente Razvoja ljudskih potencijala, na natječaju Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3.

 

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Slavonski Brod, dok su partneri na projektu Brodsko-posavska županija i Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Slavonski Brod.

 

Cilj konferencije bio je prezentirati široj javnosti sve aktivnosti provedene u okviru navedenog projekta kao i ostvarene projektne rezultate. Ujedno je istaknuta važnost cjeloživotnog učenja umrežavanjem svih relevantnih dionika u Brodsko-posavskoj županiji kao i usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada.

 

Prilikom otvaranja Završne konferencije prisutnima su se prigodnim riječima obratili pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod gospodin Marko Neretljak koji je ujedno otvorio konferenciju. Osim nositelja, Završnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici partnera na projektu, gospodin Stjepan Bošnjaković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo pri Brodsko-posavskoj županiji, kao i tajnik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Slavonski Brod, gospodin Krešimir Rudec.

 

Na Završnoj konferenciji su svečano dodijeljene potvrde sudionicima programa usavršavanja za industrijskog poslovođu u strojarstvu i građevinskog poslovođu. Ukupno je 15 zaposlenih i 15 nezaposlenih steklo diplome o završenom programu usavršavanja za navedena zvanja; od toga 16 industrijskih poslovođa/poslovotkinja u strojarstvu i 14 građevinskih poslovođa/poslovotkinja. Program usavršavanja provodila je Tehnička škola u Slavonskom Brodu, koja ima verificirani program usavršavanja za oba zanimanja.

 

Važno je napomenuti da su svi ciljevi i rezultati projekta ostvareni, a naročito je važan podatak da je od 15 nezaposlenih koji su se uključili u program usavršavanja 5 osoba uspjelo pronaći posao u zanimanjima za koje su se dodatno usavršavali.

Related Post