ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

752 0

SLAVONSKI BROD, 26. studeni 2014. – Završna konferencija projekta „Malo poduzetništvo – velike mogućnosti”, koji je Brodsko-posavska županija provodila proteklih godinu dana, održana je jučer u velikoj vijećnici županijske uprave.

 

O projektu, njegovim ciljevima i rezultatima govorili su župan Danijel Marušić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i EU integracije Marijan Štefanac i Dragan Jelić direktor razvojne agencije CTR, koja je, uz Pučko otvoreno učilište Auto moto centra iz Nove Gradiške i novogradiški Industrijski park, bila partner na projektu.

 

„Malo poduzetništvo –velike mogućnosti, projekt je vrijedan nešto više od 112.000 eura, i sufinanciran sa 90,50 % od strane Europskog socijalnog fonda. Ima za cilj doprinijeti povećanju zaposlenosti u poduzetništvu u Brodsko-posavskoj županiji osnaživanjem kapaciteta ključnih sudionika u poduzetništvu kroz edukacije o samozapošljavanju, te unapređenju poduzetničkih znanja i vještina kao i jačanju kapaciteta donositelja odluka u području poslovnog razvoja.

Ovaj projekt omogućio je da 28 polaznika završi program usavršavanja za samostalnog poduzetnika, 46 već postojećih poduzetnika završilo je dodatne programe edukacije kao i 77 donositelja odluka u zajednici. Uvažavajući činjenicu kako kod nas i u inozemstvu radna mjesta i gospodarski rast osiguravaju upravo mala i srednja poduzeća, ovaj projekt bit će samo jedan u nizu edukativnih projekata namijenih postojećim malim i srednjim poduzetnicima, ali i nezaposlenim osobama kako bi se unaprijedile njihove kompetencije za pokretanje vlastitog posla. Utvrdivši da u Hrvatskoj u malim i srednjim poduzećima radi više od tri četvrtine ukupno zaposlenih, Upravni odjel za europske integracije i razvoj, uočio je da pored financijskih i materijalnih troškova, problem poduzetnicima čine i manjak znanja i vještina potrebnih za razvoj modernog i konkurentnog poduzetništva i pokrenuo ovaj projekt.

Related Post

Nova kampanja Hrabrog telefona

Autor - 09/01/2018 0
Hrabri telefon sluša kao da je svaki problem najveći. Započela nova kampanja Hrabrog telefona kojom želi potaknuti mlade da progovore…

NE MOGU VIŠE ČEKATI

Autor - 18/04/2016 0
SLAVONSKI BROD – 500-njak građana je u nedjelju, 17. travnja poslalo poruku da im je dosta trovanja na prosvjedu protiv…