Završene PPI

931 0

NOVA GRADIŠKA, 29. siječanj 2012. – Zatvaranjem izložbenog dijela, jučer su završene 14. po redu Poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2012.“.

Još su se jednom potvrdile kao nužna edukativna i izložbena manifestacija namijenjena selu, poljoprivredi i poduzetništvu, ponajprije malim i srednjim gospodarstvima.

Dobro posjećen je bio i edukativni dio ove manifestacije na kojem je struka imala što reći.

 

-Ove, kao i prijašnjih godina potvrdila se opravdanost organiziranje jednog ovakvog sadržaja, koji ima za cilj najprije educirati naše poljoprivrednike o onome što je važno za njihovu egzistenciju i unapređenje djelatnosti s kojom se bave. Smatram da smo u tome u prethodnim i ove godine ostvarili kvalitetne pomake. S druge strane ova manifestacija je prilika da kroz izložbu i praktično demonstriramo napredak i realizaciju poduzetničkih ideja bez kojih nema uspjeha.

Svi proizvodi obiteljskih gospodarstava, koje smo ovdje vidjeli, svakodnevno susreću građani potrošači, bez obzira gdje se vrši njihov promet, da li na gradskim tržnicama i policama trgovačkih lanaca, ili na kućnim pragovima. To je zapravo jedna sinergija koja nam daje u zadaću nastavak ovakve aktivnosti.

 

Dolasci u Novu Gradišku najviših vladinih dužnosnika, kao što je ove godine bio i ministar poljoprivrede, je nešto što svima daje za pravo još više očekivati i vjerovati da njihova ideja može doći do mjesta gdje se odlučuje, da te ideje mogu postati sastavnice zakonodavnih rješenja pravilnika i podzakonskih akata pa i zakona. I da ćemo slušajući uživo probleme od onih koji ih najbolje poznaju i onih kolji ih moraju rješavati doći do jedne sinergije koja bi morala dati jedan bolji život ne samo seljaka nego i ukupnog gospodarstva i građana – kazao je Željko Burazović, pročelnik županijskog upravnog odjela za poljoprivredu i komentirao pojavu na ovogodišnjim poljoprivredno-poduzetničkim da ima izlagača, malih proizvođača, koji su prezentirali svoj proizvod a nisu ga imali za prodati, ali i onih koji još uvijek imaju problem i traže kupce.

 

-Prije 14 godina, ili prije 9 godina, kada smo došli u Novu Gradišku, bili su tu i ono koji danas imaju problem u nedostatnim količinama svojih proizvoda, a tada su imali isti problem i tražili rješenje kome proizvod plasirati. Pozivam na partnerstvo one koji nemaju dovoljno proizvoda, da rade na povećanju svoje proizvodnje kako bi postojeće klijete i uspjeli zadržati, a nove dobiti. Onima koji traže rješenje za svoje proizvode nudimo se kao partner da im pomognemo da i oni dođu u istu poziciju – komentirao je Burazović.

 

Na angažiranje gradske uprave u traženju boljeg i kvalitetnijeg i većeg prostora za izložbeni dio ove manifestacije Burazović kaže:

Bit ću najveći zagovornik i sretnik ako dogodine budemo ovu manifestaciju upriličili u većem i komfornijem prostoru. Zamjenik gradonačelnika je govorio o prostoru vojarne, prostoru koji je primjereniji od Društvenog doma. Nadam se da ćemo do naredne godine, kada budemo osmišljavali ovu manifestaciju, riješiti i taj problem.

Related Post