Završilo “Ljeto u knjižnici” – DJECA ČEKAJU “ZIMOVANJE U KNJIŽNICI” (foto)

692 0

– Bilo 850 do 900 posjeta djece, a između 60 i 70 djece je redoviti redovito dolazilo svaki dan – kaže Biljana Dakić.

NOVA GRADIŠKA, 19. srpnja 2011. – Proslavom rođendana i druženjem danas je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice završilo ovogodišnje, deseto jubilarno „Ljeto u knjižnici 2011.“ S razlogom se

slavilo, ali i tugovalo, jer je završilo još jedno nezaboravno druženje djece s djelatnicima Gradske knjižnice i njenim vanjskim suradnicima koji su djeci priredili brojne edukativne i zabavne sadržaje. Svi su zadovoljni, a najviše djeca koja su se rastala uz želju da se ponovo sretnu, ali ne na ljeto naredne godine, već na Zimovanju i knjižnici koje je najavljeno za vrijeme zimskih školskih praznika.

Deseti rođendan Ljeta u knjižnici, djelatnicima Gradske knjižnice i djeci čestitao je zamjenik gradonačelnika Milan Mateša poželjevši djeci još puno ovakvih okupljanja, kako je naglasio, u najljepšem razdoblju života. Danas su se uz djecu od „Ljeta u knjižnici“ oprostili Dinka Matijević, voditeljica Turističko informativnog centra Gradske turističke zajednice, koja je bila jedan od sponzora i suradnika koji su doprinijeli da se ova hvale vrijedna manifestacije s djecom i za djecu uspješno organizira. Svima koji su tome doprinijeli, ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić uručila je zahvalnice.

Posljednji dan „Ljeta u knjižnici“ bio je u znaku proslave čak 13 rođendana. Malim slavljenicima uručeni su prigodni pokloni, a svojim nastupima su ih razveselili Matko Vojnić, Karlo Fišer i Erin Keleula. O svojim uspjesima u mažoret plesu i twirlingu svoje su vršnjake upoznale Maja Golovški i Ana Marija Pavlina. Rođendan su danas proslavili: Franko Menegoni, Karla Buturac, Paulina Lalić, Sara Straga, Mia Lukačević, Petra, Ena i Ema Senić, Karlo Tkalčec, Borna Klobučar, Kristijan Lukačević, Maja Golovrški i Andrej Đeraj. Uz djecu i njihove roditelje sigurno su najzadovoljniji djelatnici Gradske knjižnice koji su i ovog ljeta, zajedno s vanjskim suradnicima, za djecu priredili nezaboravne ljetne dane u knjižnici.

Uz ravnateljicu Biljanu Dakić djelatnike Gradske knjižnice Branka Kolića, Anku Višić, Renatu Matiješević, Kristinu Ivošević i Marijanu Pranjić to su vanjski suradnici Željko i Marija Subić, Mirosalv Pišonić, Ranka i Dragan Starivlah, Jasna Bura i Ivana Balint Feudvarski.

– U Knjižnici je bilo 850 do 900 posjeta djece, a između 60 i 70 djece je redoviti redovito dolazila. Uz djecu iz Nove Gradiške i okolnih mjesta bila su tu djece koja su u Novoj Gradiški na ljetovanju. Ocjena ovogodišnjeg „Ljeta u knjižnici“ je odlična i svi smo vrlo zadovoljni. Mi u Knjižnici sretni smo, ali i svi koji su pomogli i pridonijeti zadovoljstvu djece. Zahvaljujem, našim sponzorima i vanjskim suradnicima koji su bili jako važni – kazala je Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice.

Zaslužni su brojni drugi suradnici i sponzori: Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica Nova Gradiška, Učilište Relković, Gradski muzej Nova Gradiška, Dječji vrtić Nova Gradiška i Zdenka Zečević, Presoflex- gradnja Požega i Josip Galić, Fotostudio „Z“ i Zdravka Senić, Tiskara „Arca“, Trgovački obrt „Paun“ i Josip Ivanišević, Getromarket i voditeljica Štefica Abrić, Vuković production d.o.o. i Nada Vuković, Cvjećarna „Mimoza“, S.T.R. „Slavica“, Market–kolodvor, Marina i Anja Mergeduš, Trgovački obrt „M“ Srednji Lipovac i Jasna Maričević. Medijski pokrovitelji su bili Gradski radio Nova Gradiška, novagradiska.com, cajtung.hr, novagradiska.hr i prve novogradiške internetske novine novagra.hr.

 

 

Related Post

POVJERENJE

Autor - 20/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2015. – Na nastavljenoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 17. ožujka prof. i dipl. knjižničarka Biljana Dakić…

„Mjesta ima na metli svima“

Autor - 20/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2012. – Ponedjeljak je bio veseli Dan karnevalskih zbivanja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Kreativna radionica…