Završio 4. Vukovart – Street Art festival u Vukovaru

156 0

VUKOVAR – Vukovart – luka umjetnosti je koncept koji promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti.

Ovim konceptom mijenjamo vizualni identitet grada i činimo ga ljepšim mjestom za život, ali i stvaramo dodatnu vrijednost u sektoru turizma stvarajući tzv. Galeriju na otvorenom.

I ovogodišnji moto je bio “Give me 5”, s novih pet murala vrhunskih umjetnika: OKO – Hrvatska, Tea Jurišić – Hrvatska, Eugen Varzić – Hrvatska, Boogie – Švicarska i Arsek & Erase – Bugarska.

Izuzetno nam je drago da smo unatoč korona situaciji uspjeli održati Vukovart 2020 i dovesti odlične umjetnike u Vukovar koji je postao već respektabilna Galerija na otvorenom s 23 djela. Ovogodišnji festival sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog Fonda.

Također smo ove godine imali nikad bogatiji programski sadržaj, zahvaljujući sponzorima PPD i Zaklada Novo sutra, koji je bio prilagođen novonastaloj situaciji te je cijeli program bio održan na otvorenom. Uz predavanja Dubravka Matakovića, Domagoja Jakopovića – Ribafisha, filmove, koncerte i predstavljanja ulične hrane i craft piva, organizirali smo panel diskusiju “Street Art u Hrvatskoj” na kojoj su sudjelovali Zen Opuzen, 43 Jam i Graffiti na gradele.

Jučerašnjim predstavljanjem ulične hrane i craft piva iz okolice Vukovara te koncertom Gitarela, završen je i ovogodišnji Vukovart, a sve pozivamo da posjete Vukovar i uživaju u vrhunskoj galeriji ulične umjetnosti te ostaloj bogatoj kulturnoj ponudi koju Vukovar pruža!

Arsek & Erase – The Golden Snake
Domovinskog rata 30

Eugen Varzić – Future Freedom
Memorijalni centar Ive Tijardovica 60

OKO – Because He’s Mister Strength, Courage and Health
Domovinskog rata 36

Tea Jurišić – Bora
Olajnica 18

Boogie – Boogie Down Vukovar
Županijska cesta 108 – 110

Related Post

POLICIJSKI TRENING

Autor - 28/02/2014 0
SLAVONSKI BROD, 28. veljače 2014. – Provodeći Program policijskog treninga, u okviru Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom proteklog tromjesečnog ciklusa, policijski…