“ZEBRAMA” NAGRADA GRADA

625 0

 

NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2011. – Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška dobitnik je ovogodišnje Nagrade grada, najvećeg gradskog priznanja.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada predsjedniku udruge Antunu Staklareviću nagradu su uručili Mirko Golovrškli, predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik Josip Vuković.

 

 

„Zebre“ su jedna od najbolje organiziranih udruga proizašlih iz Domovinskog rata u Hrvatskoj. Brojne su aktivnosti koje godinama u kontinuitetu provode. Osim brige i skrbi za članove udruge i njihove obitelji, putem ostvarivanja prava koja im pripadaju na temelju Zakona o hrvatskim braniteljima, članovi udruge organiziraju i brojne druge aktivnosti s ciljem da doprinose razvoju društva, ali i da što bolje organiziraju i unaprijede svoj život.

 

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ može poslužiti za primjer kao se dostojanstveno obilježavaju obljetnice iz Domovinskog rata i čuva njegov identitet.

 

„Zajedno u ratu – zajedno u miru“ moto je koji godina krasi članove ove udruge, ali ostale branitelje koji im se priključuju i njihovim akcijama. Osnovali su Poljoprivrednu braniteljsku zadrugu Stara Kapela i Udrugu za održivi razvoj sela „Šor“. Doslovno su posljednjih godina izmijenili okoliš Eko-etno sela Stara Kapela, očistili i oplemenili zapuštene površine, uredili putove i okoliš očistili od raznog otpada. Treba doći u to mjesto i vidjeti što su sve učinili i koje sadržaje napravili u okviru Poljoprivredne zadruge i na unapređenju seoskog turizma.

 

Posljednjih godina organizirali su petnaest akcija na području općina Nova Kapela, Stara Gradiška, Vrbje, Cernik i Rešetari. Pomažu na području svih općina u čišćenju okoliša, posebno na adaptaciji starih društvenih objekata kao što su domovi, škole i crkve. Prošle i ove godine su velik doprinos dali na uređenu fasade područne škole u Bodovaljcima i stare školske zgrade u Adžamocima.

 

Članovi Poljoprivredne braniteljske zadruge Stara Kapela mogu se pohvaliti i s Zlatnom medaljom koju su za najbolji švargl po ocjeni publike dobili na Švarglijadi, tradicionalnoj gastronomskoj manifestaciji u Starom Petrovom Selu.

Obnova škole u Bodovaljcima

Uređenje okoliša škole u Gornjem Lipovcu

Čišćenje okoliša oko Stare Kapele

Izgradnja vidikovca u Staroj Kapeli

Obnova stare škole u Adžamovcima

Izgradnja korala u Staroj Kapeli

 

Related Post

UDRUGA POZITIVA

Autor - 04/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2012. – U okviru projekta „Korak bliže osobama 3. životne dobi“, koji Udruga „Pozitiva“ u suradnji…