„Zlatni ples“ za osobe treće životne dobi

896 0

NOVA GRADIŠKA, 15. veljače 2019. – Pučko otvoreno učilište s veseljem najavljuje Zlatni ples, radionicu suvremenog plesa koja će se održavati u Pučkom otvorenom učilištu M. A. Relković od veljače do svibnja. Program Zlatni ples zamišljen je kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja za osobe treće životne dobi. Baziran je na tehnikama suvremenog plesa i prilagođen fizičkim predispozicijama polaznika.


Sudjelovanje u radionici je besplatno!


Sat je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu polaznici zagrijavaju tijelo putem posebno osmišljenih vježbi kroz koje se radi na jačanju muskulature tijela, fleksibilnosti i osnaživanju zglobova. Vježbe su osmišljene uz pomoć i savjete fizikalnog terapeuta.
Drugi dio sata je kreativnog karaktera i uključuje plesne improvizacije te stvaranje plesnih sekvenci koje tijekom vremena postaju dio veće koreografije. Zajedničkim sudjelovanjem u stvaranju pokreta sudjeluju i polaznici i voditeljica. Stvaranjem plesne koreografije dobiva se osjećaj zajedništva i slobode, jača se memorija, a pokreti vlastitog tijela dobivaju novi smisao i značaj. Zadnji dio sata namijenjen je za istezanje i opuštanje tijela kroz različite tehnike disanje, yoge ili vođene meditacije.


Radionica će se održavati u prijepodnevnim satima u prostorima Učilišta, a održat će se pod stručnim vodstvom iskusne plesne pedagoginje.

Broj polaznika je ograničen, stoga molimo sve zainteresirane da se čim prije jave u tajništvo Učilišta na broj 331 010 ili e poštom na poumar@sb.tcom.hr.

Radionice će se održati uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška kojima i ovom prilikom zahvaljujemo – u najavi navodi Pučko otvoreno učilište M. A. Relković

Related Post