Župan organizirao prijem za najbolje učenike sudionike državnih natjecanja i smotri

450 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD, 21. lipnja 2019. – Župan Danijel Marušić i zamjenici Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković, s veseljem su danas čestitali najboljim učenicima na ostvarenim rezultatima u protekloj školskoj godini.  Svake školske godine održavaju se državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola, a prema programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području,  kao poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje i natjecanje. Natjecanja započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

 U protekloj školskoj godini jedno od prva tri mjesta na državnoj ili međunarodnoj razini natjecanja, te na državnim susretima i smotrama ostvario je veliki broj učenika s područja Brodsko-posavske županije. Prijam za učenike i učitelje – mentore osnovnih i srednjih škola koji su postigli prvo, drugo i treće mjesto na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja u školskoj 2017./2018. godini održan je danas, 21. lipnja 2018. u Velikoj vijećnici županijske uprave. Čestitajući svim učenicima i njihovim mentorima na marljivom radu i ostvarenim uspjesima, župan Marušić uputio im je i riječi zahvale što na najbolji mogući način- izvrsnošću u znanju i vještinama, pokazuju rezultate svih ulaganja u obrazovanje i školsku infrastrukturu koja su, ne samo ove godine, u punom jeku.

Uz prigodne darove mentorima i pohvalnice učenicima, svi nagrađeni učenici i mentori bit će nagrađeni i novčanom nagradom.

Related Post