Županijski čelnici o aktualnim EU projektima

1079 0

SLAVONSKI BROD – Kako je u tijeku je izrada Županijske razvojne strategije, jednog od temeljnih dokumenata kojima se utječe na živote svih žitelja Brodsko- posavske županije, čelnici Brodsko- posavske županije željeli su upoznati ukupnu javnost s projektima koji su u tijeku, pripremi ili su prijavljeni, te o glavnim smjernicama socijalnog i gospodarskog razvoja Brodsko- posavske županije u idućem razdoblju.  S tim ciljem održali su 26. listopada o.g. tiskovnu konferenciju.

U uvodnoj riječi župan Marušić naglasio je vrlo intenzivne aktivnosti na oživljavanju gospodarskog rasta i privlačenju sredstava iz EU fondova, te izrazio želju za što intenzivnijim aktivnostima i sudjelovanju gospodarstvenika, poduzetnika i svih žitelja u predlaganju i implementaciji programa od opće koristi za zajednicu.

U ovom trenutku u provedbi ili pripremi je čak  26 projekata. U području komunalnog gospodarstva i zaštite okoliša aktualna su 4 projekta ukupne vrijednosti preko 154 milijuna kuna, a u gospodarstvu je ukupna vrijednost aktualnih projekata više od 170 milijuna kuna.  Zamjenik župana Bošnjaković pobliže je predstavio svaki od ovih osam projekata. O projektima iz domene društvenih djelatnosti i zdravstva više  informacija pružio je zamjenik župana Mirković, te istaknuo ogromnu brigu koja se poklanja ulaganju u mlade i njihove potrebe, te nastojanju poboljšanja opće klime za napredak i obrazovanje mladih.  Ukupna vrijednost projekata iz školstva i kulture iznosi preko 91,6 milijuna kuna.  U zdravstvenoj se zaštiti planira velika ulaganja kroz 9 projekata, ukupne vrijednosti preko 130 milijuna kuna.  Projekti obuhvaćaju sve razine zdravstvene zaštite, a odnose se i na opremanje objekata, nabavu opreme, ali i ulaganje u edukaciju djelatnika.

Direktorica Županijske razvojne agencije Centar za tehnološki razvoj d.o.o. Brehelmacher istaknula je ulogu Agencije u pripremi i implementaciji razvojnih projekata, naglasivši visoku učinkovitost u prijavi i izradi projekata i njihovu daljnjem kandidiranju.

Kako je na kraju istaknuo župan Marušić, o svim navedenim projektima, te o onima koji su u pripremi, ponovno će biti riječi kroz neko dogledno vrijeme, kako bi svi zainteresirani bili u mogućnosti pratiti njihovu provedbu.  (bpz.hr)

Related Post

BURZA RADA U KOLOVOZU

Autor - 17/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 17. rujan 2014. – Krajem kolovoza 2014. u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje registrirane su 13274 nezaposlene osobe na…