10. stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice

643 0

Hrvatska vatrogasna zajednica organizirala je 10. stručni skup vatrogasaca koji se održava 23. listopada u Tuheljskim Toplicama.
Seminar je i ove godine okupio više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava.
Otvaranju su prisustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, župan krapinsko-zagorski Željko Kolar, predsjednik VZŽ Krapinsko-zagorske Stjepan Skuliber, županijski zapovjednik Krapinsko-zagorske Marijan Lovrenčić te mnogobrojni dužnosnici HVZ-a.
Nazočnima se obratio župan Željko Kolar istaknuvši važnost vatrogastva kako u zagorskom kraju tako i na području cijele Republike Hrvatske. Naglasio je značaj novog Zakona o vatrogastvu koji mora objediniti i strukturirati djelovanje vatrogasaca te pohvalio izuzetne uspjehe vatrogasne mladeži.
Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković pozdravio je nazočne te ih upoznao s novim ustrojstvom Hrvatske vatrogasne zajednice. Zahvalivši se domaćinima te svim okupljenima otvorio je 10. stručni skup.

Predsjednik Ante Sanader prvi se obratio stručnom skupu s temom donošenja novog Zakona o vatrogastvu.
„Vrijeme je da o vatrogascima odlučuju vatrogasci, a donošenje novog Zakona i ustrojavanje Hrvatske vatrogasne zajednice kao nadležnog tijela za vatrogastvo ključan je korak za postizanje istog.“, rekao je predsjednik Sanader.

Stručni skup obrađuje teme informatizacije hrvatskog vatrogastva te unaprjeđenja sigurnosnih standarda u vatrogastvu primjenom obuka i nove opreme. Sudionici i posjetitelji također mogu saznati sve o novitetima na tržištu usluga i proizvoda namijenjenih vatrogastvu.

Related Post