22. OBLJETNICA POČETKA SRPSKE AGRESIJE NA ZAPADNU SLAVONIJU

1520 0

Odana je i počast poginulim braniteljima s područja općine Gornji Bogićevci, ali i svim braniteljima koji su život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku

GORNJI BOGIĆEVCI, 15. kolovoza 2013. – Pod motom „Da se ne zaboravi“

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Gornji Bogićevci, i ove je godine tradicionalno obilježila obljetnicu početka srpske agresije na zapadnu Slavoniju i Gornje Bogićevce.

U povodu 22. obljetnice prisjetili su se danas Bogićevljani, zajedno s braniteljima koji su branili njihovo selo, 15. kolovoza 1991. godine i početka srpske agresije na njihovo selo koje je toga dana bilo prvi put granatirano

Evocirali su sjećanja na početak organiziranog oružanog otpora, najtežeg perioda u svojim životima i dane kada su morali napustiti svoje mjesto i otići u progonstvo iz kojeg će se vratiti tek u svibnju 1995. godine, nakon Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i oslobađanje okupiranog dijela zapadne Slavonije. Počeo je tada period obnove jer su selo koje zatekli u ruševinama. Trebalo obnoviti kuće i komunalnu infrastrukturu i stvoriti uvjete za povratak na svoja ognjišta. Prisjetili su se i zahvalili svima koji su im u tome pomogli.

 

S dužnim poštovanjem i zahvalom položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Gornjim Bogićevcima, Dubovcu, Kosovcu, Smrtiću i Trnavi. Odana je i počast poginulim braniteljima s područja općine Gornji Bogićevci, ali i svim braniteljima koji su život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Polaganju vijenaca u Gornjim Bpgićevcima kod spomen obilježja poginulim braniteljima i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu bili su nazočni i igrači Hrvatskog dragovoljca koji su odigrali prijateljsku utakmicu s domaćim nogometašima NK Slobode.

Related Post