28. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Četiri dana besplatnih koncerata, brojni popratni sadržaji i gastronomska ponuda

1745 0

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA 12. veljače  2024. – Novogradiško glazbeno ljeto najveća domaća open air manifestacija održati će se po 28. put od 15. do 18. kolovoza. I ove godine brojne posjetitelje očekuje četiri dana besplatnih koncerata festivalskog tipa i glazbe za svačiji ukus, a poznata lica s glazbene scene popeti će se i ove godine na pozornicu u središtu grada. 

Kako se danas moglo čiti na konferenciji za novinare organizatori, Turistička zajednica  grada Nova Gradiška i Grad  Nova Gradiška  još su se jednom potrudili, uz glazbene sadržaje, posjetiteljima  povećati  broj popratnih sadržaja   što će  dodatno doprinijeti  zadovoljstvu posjetitelja  koji  zbog  njih već godinama u velikom broju   dolaze u Novu Gradišku. 

 Kako su naglasili Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška  i gradonačelnik Vinko Grgić  Novogradiško glazbeno ljeto je manifestacija  koja je u Novu Gradišku  dovela brojne goste i  svrstala u poželjnu turističku manifestaciju  koja  potiče turističke i  gospodarske djelatnosti. Ostao je stoga zajednički  cilj  osigurati da   glazbeni i popratni sadržaji  kao i do sada  budu na visokoj razini. Ove će godine, kako  je kazala  Dinka Matijević širi centar  grada  biti   podijeljen u šest zona  u kojima će osim  dominantne glazbene u  ostalima biti   puno sadržaja za sve uzraste, od  onih namijenjenih djeci i ponude domaćih autohtonih proizvoda do, ove godine posebne  gastronomske  ponude. Zahvaljujući obitelji Bošnjak  i ljubitelji kraft piva će također doći na svoje. Istaknimo da će  razna kulturna i zabavna  događanja  s partnerima organizirati gradske ustanove: Dom kulture, Gradska knjižnica  i Muzej. Tradicionalnom teniskom turniru ove se godine  kao sportski događaj  pridružuje i  turnir u uličnoj košarki. Za potrebe  popularnog  streetballa u središtu grada sedam dana prije početka Novgradiškog glazbenog ljeta  će se  postaviti igralište s tribinama. 

Bernard Kumić je novinare upoznao  s glazbenom programom i s  glazbenicima  koji će se ove godine  popeti na pozornicu   Novgradiškog glazbenog ljeta. To su grupa Valentino, Vatra, Grše, Urban&4,  Gazde, Jole, Jelena Rozga, Saša Matić, Gradski tamburaški orkestar i Frajle te mnogi drugi kao  Satir, Matej Predojević Petrić sa prijateljima i mlade glazbene nade  sudionici Festivala djeca pjevaju hitove.   

O događanjima uz Novogradiško glazbeno ljeto ćemo vas izvještavati i najavljivati ih. 

Related Post