„GREEN CITY PROJECT“ – ZELENI KORAK

1729 0

13. lipnja u Zagrebu u dvorani Tucman svečano su dodijeljene nagrade ekološki najodgovornijim pojedincima i kompanijama za postignuća i doprinose u očuvanju okoliša. Predstavnci najuspješnijih 5 škola u Republici Hrvatskoj

u akciji „Zeleni korak“, akciji sakupljanja starog papira i plastičnih vrećica, dobili su vrijedne nagrade .

 

Najvažnija je nagrada uređaj KRIJESNICA, izvorni hrvatski proizvod koji se spaja na izvor svjetlosti, te štedi energiju više od 50 %. Uređaj osim što štedi energiju, štiti dječje oči, jer emitira svjetlost najsličniju danjem svjetlu. Taj će se uređaj ugrađivati u sve školske prostorije.

 

Druga velika nagrada je vaučer American Expressa za jednodnevni izlet za najuspješniji razred u akciji, a to je 8.d i razrednica prof.Tomić.

 

Škola je za uspomenu dobila lijepi kipić.

 

Na svečanoisti dodjele za školu i razred bili su upravo učenici 8.d Luka Karaturović, Vedrana Filipović, Tamara Dukanović, Laura Bušić i Dominik Marincel. Pratili su ih prof. Tomić, prof. Kudra i ravnateljica H. Kudra koja se na dodjeli zahvalila u ime škole, te naglasila kako će ovaj uređaj doprinijeti još većoj štednji energije kojoj smo posvećeni već više od 10 godina kao međunarodna zlatna eko škola.

 

Svečanost su vodile Lana Klingor i Ines Preindl, a uživo je pjevao Massimo. Pozdravili su nas i vodeći ljudi DM-a, ministarstva za zaštitu okoliša, izumitelj KRIJESNICE i drugi važni gosti. Svi sudionici skupa dobili su poklon pakete DM-a i bili lijepo počašćeni večerom. Jednom rječju – večer za pamćenje!!!

Related Post

„ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“

Autor - 27/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 27. svibanj 2015. – Jučer smo zaprimili e-mail učenice 8. razreda Osnovne škole „Blaža Tadijanovića“ iz Slavonskog Broda,…