AKTIVNOSTI POLICIJE U PODRUČJU JAVNOG REDA I MIRA

960 0

Utvrđeno je 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji su se odnosili na pijančevanje na javnim mjestima i površinama, te točenja ili davanja alkohola pijanoj osobi u ugostiteljskom objektu

 

NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BROD – U cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti povodom početka školske godine, a posebno zaštite mladih od neprihvatljivih rizičnih čimbenika koji kao takvi generiraju asocijalna i delinkventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda u suradnji sa mjerodavnom inspekcijom, proveli su ciljane preventivno represivne aktivnosti na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

 

Tom prilikom su dana 9./19. i 10./11. rujna, pojačano nadzirali 14 ugostiteljskih objekata na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Pritom su evidentirali 23 aktivnosti, odnosno prekršaja u vezi sa rizičnim ponašanjem mladih i maloljetnika. Dakle, utvrđeno je 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji su se odnosili na pijančevanje na javnim mjestima i površinama, te točenja ili davanja alkohola pijanoj osobi u ugostiteljskom objektu.

 

U zabranjenom noćnom izlasku osobama mlađim od 16 godina iza 23 sata, zatečena su tri maloljetnika, čiji su roditelji upoznati sa kršenjem odredbi Obiteljskog zakona. Evidentiran je jedan prekršaj davanja alkohola pijanoj ili maloljetnoj osobi iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, te je šest maloljetnika zatečeno u kršenju gradske Odluke o zbrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama Grada Slavonskog Broda.

Related Post

ZAKAZALA RODITELJSKA SKRB

Autor - 28/01/2013 0
SLAVONSKI BROD 28. siječanj 2012. – Na današnjoj konferenciji za medije bilo je riječi o čl. 95 Obiteljskog zakona. Glasnogovornica…