BOĆARSKI KLUB “Dan”: Vrlo uspješna 2018. godina

1220 0

Autorica Dora Bašić

SLAVONSKI BROD – U subotu, 8. prosinca Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom Slavonski Brod sudjelovao je na natjecanju u boćanju za osobe s invaliditetom je na memorijalnom turniru “Marijan Dobrinčić” u Velikoj Gorici. Natjecanje je održano u organizaciji Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “Marijan Dobrinčić” Velika Gorica i Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom. Sudjelovali su igrači iz Pule, Rijeke, Zagreba, Požege i Slavonskog Broda.
BK „DAN“ je osvojio dvije medalje, u kategoriji BC 1 (osobe s cerebralne paralize) Darko Francišković zlatnu medalju i u istoj kategoriji Dora Bašić srebrnu medalju. U kategoriji BC 5 kategorija (ostale osobe s invaliditetom) iz kluba su sudjelovali igrači Višnja Varoščić, Vladimir Juras, Petar Pavlović i Juro Marić koji su završili na četvrtom mjestu.

Boćarski klub „DAN“ za osobe s invaliditetom Slavonski Brod u razdoblju od 09. – 11. listopada sudjelovao je na petom kolu završnice prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Domaćin natjecanja je bio Boćarski klub osoba s invaliditetom “Pulac” iz Rijeke i organizator Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom. Sudjelovali su igrači iz Pule, Rijeke, Zagreba, Požege, Đakova, Osijeka i Slavonskog Broda. Igrači iz Slavonskog Broda u kategoriji BC 1 (osobe s cerebralne paralize) Darko Francišković osvojio je prvo mjesto, i BC 1 (osobe s cerebralne paralize) Dora Bašić osvojila je treće mjesto. U kategoriji BC 4 (osobe s distrofija mišića) Danijela Uljatovski velikoj konkurenciji završila na vrlo dobrom šestom mjestu, a mladi Borna Sečić na dvanaestom mjestu.
Prvenstvo u  boćanju za osobe s invaliditetom u 2018. godini klub je završio vrlo uspješno. Ove godine u  lipnju je klub bio domaćin trećeg kola prvenstva Hrvatske na kojem je sudjelovalo 50 igrača u boćanju za osobe s invaliditetom. Slijedeće godine nas očekuju još više klupskih natjecanja te još bolji rezultati.

Klub je ove godine proslavio petnaest godina svoga rada i postojanja na Memorijalnom turniru „Danijel Vuić“, te se time sjetio svoga prerano preminulog člana i najboljeg igrača Danijela Vuića.

 

Related Post