Cerničani gostuju kod lidera

487 0

10. travanj 2012. – Momčad Dinka Terzića, zbog odustajanja

Vukovaraca u ovom 21. kolu 3.Hrvatske lige, Istok, bila je slobodna. No, i pored toga ostala je na vrlo dobrom petom mjestu prvenstvene tablice. Ova stanka dobro im je došla jer ih idućeg vikenda čeka pakao u Bijelom Brdu protiv domaćeg BSK-a, jedine do sada i nakon 21. kola lige neporažene momčadi. Njihova igračka snaga, uz vrući domaći teren, a da ne kažemo i navijačko ozračje, najbolje su pokazali i u ovom kolu kada su pobijedili na gostovanju u Antinu domaćina s velikih 5:0. Daleko su najefikasnija momčad s čak 63 postignuta gola i sa svega 15 primljenih u 21. utakmici. Od tih 1 su primili jesenas u Cerniku kada su odigrali 1:1 s Mladosti. Trener Terzić se stoga u miru priprema za taj susret jer je domaćin apsolutni favorit, ali nema govora o predaji jer Cerničani upravo žele pokazati da su sposobni se nadmetati i s najboljjima. To su uostalom i pokazali ovog proljeća kada su postigli niz vrsnih rezultata, što se i odražava na vrlo dobrom plasmanu. Cerničani su jedini uz BSK bili jednako uspješni u ovom dijelu sezone. Upravo će derbi kola biti u Bijelom Brdu protiv momčadi koja je igrački moćna a materijalno superiorna.

 

Od ostalih rezultata ovotjednog kola momčad Lipika našeg trenera Dinka Terzića je izborila vrijednu pobjedu protiv Đakova (2:1), a Našk je u Našicama iznenađujuće visoko pobijedio Otok (5:1). Međutim, najveće iznenađnje priredila je Pleternica na svome terenu rekordnom pobjedom (6:1) protiv drugoplasiranog županjskog Graničara. Višnjevac je iznenadio Olimpiju u Osijeku (2:1), a susjedski ogled Slobodnice i Oriolika završio je bez pogodaka i pobjednika (0:0), kao i susret đakovačke Croatije i Belišća (1:1).

 

Na prvenstvenoj tablici vodi bez premca BSK s 57 bodova, a slijede:Graničar 36, Belišće 32, Slobodnica 31, Mladost Cernik 29, Višnjevac i Oriolik 28, Đakovo i Mladost (Antin 26, Croatia 25, Slavija i Otok 24, Olimpija 23, Lipik 22, Našk 19 i Vukovar 15 bodova.

 

U 22. kolu igraju: Đakovo – Našk, Otok – Croatia, Belišće – Slavija, Graničar – Olimpija, Višnjevac – Slobodnica, Oriolik – Mladost (A), BSK – Mladost (C) ,Lipik je slobodan.

Related Post