Cerničani pobijedili Lipik

1145 0

11. rujan 2011. – Danas su nogometaši cerničke Mladosti

odigrali prvu domaću utakmicu u 3. kolu 3. Hrvatske lige protiv Lipika. Nakon dva gostovanja u prva dva kola, kada su izboreni neodlučni rezultati 1:1 u Antinu i 2:2 u Otoku, danas su Cerničani postigli i prvu pobjedu od 3:1 (1:1) nad solidnim Lipikom. Iako po rezultatu pobjeda izgleda laka, ipak nije bilo tako. Trebalo je dosta truda dok se došlo do pogotka. Naime, do tada Mladost je imala nekoliko napada i izglednih prilika za postizanje gola, posebna ona Mateja Vlaovića, koji je u 11. minuti umjesto mreže iz povoljne situacije pogodio vratara. Međutim u 14 minuti Mladost je povela. Loptu je ubacio Martinović s desna, koju je primio Boban neposredno pred vratarom, ušao je u nepotrebni dribling, iako je mogao odmah pucati, jer je bio svega 5 metara od gola. I kada je zbog nepotrebnog driblinga izgubio loptu, pritrčao je Josip Jelančić i loptu odmah smjestio u mrežu 1:0). Od niza prilika najbolju je imao Kumić u 20. minuti kada je izbio u kazneni prostor, ali je oklijevao sa udarcem, pa je namještajući se otišao s loptom previše u desno i kada je pucao iskosa vratar je lako obranio. Najveću priliku Lipik je imao u 25. minuti kada je izveden slobodni udarac sa 25 metara, vratar Kao odbio je loptu u padu, lopta je došla do usamljenog Kremeka koji je bio sam na svega 1 metar isprad palog vratara i praznog gola. Međutim, on je u želji da pogodi suprotni kut promašio cijeli gol. U 36. minuti Kumić je izveo slobodni udarac sa 18 metara, snažnu loptu vratar je odbio u gredu, ali nije ušla u vrata. U 43. minuti Jelančić je izveo korner, lopta pogađa točno u glavu Lukšića, koji puca, ali ravno u vratara. I nakon tih prilika dolazi u 44. minuti jedna kontra Lipika, Mateo Vlaović gubi loptu, napadač Lipika izbija pred vratara Kaoa, koji ga ruši i sudac opravdano dosuđuje kazneni udarac, kojeg iskusni Milašinović pretvara u pogodak i izjednačenje 1:1.

U nastavku Mladost i dalje igra ofenzivno, napada u valovima i u jednom od tih napada u 50. minuti urodila je plodom. Loptu je primio Jelančić i kada mu je vratar istrčao u susret mladi Jelančić ga je majstorski prebacio lobom i Mladost je povela s 2:1. Samo 5 minuta kasnije Mladost je mogla povesti i s 3:1. U napadu je srušen Boban pred vratima Lipika, a najstrožu kaznu je izveo Matej Vlaović, ali ga je vratar Lipika Šepović „pročitao“ i obraniom, pa je ostalo 2:1. Do kraja utakmice inicijativu ima Mladost, nižu se akcija za akcijom, mnoge zaustavlja sigurni vratar Lipika, ali i nepreciznost napada Cerničana. Međutim, u 85. minuti ipak Mladost vodi s 3:1. Lukšić je sjajno ubacio s desna, Boban ju prima i majstorski šutira, lopta na putu udara jednog obrambenog igrača i ulazi u mrežu. Bilo je to konačnih 3:1. Do kraja utakmice Ivan Vlaović imao je u 87. minuti sjajnu priliku kada je s 3 metra promašio gol. Sve u svemu, vrijedna i zaslužena pobjeda Mladosti, koja već u utorak igra izvanredno 4. kolo, a u nedjelju ponovno u Cerniku (17 sati) protiv momčadi Đakova.

Žute kartone dobili su: Kumić, Kao, Vlaović i Martinović, a Mladost je igrala u sastavu s ocjenama koje ćete vidjeti sutra u novinama: Kao 7, Videc 6.5, (od 46. Đaković 6.5), Kalić 6.5, Jelančić 7.5 (od 82. Jurić-), M. Vlaović 6.5 (od 70. I. Vlaović 6.5), Lukšić 7, Akmačić 6.5, Mulac 6.5, Boban 7, Martinović 7, Kumić 6.5, uz trenera Dinka Terzića. Igrač utakmice Josip Jelančić. Vrijedno je istaći da je prije početka utakmice 1 minutom šutnje odana počast tragično preminuloj Katici Dubravac, majci igrača Mladosti Krunoslava Dubravca.

 

Na slici s današnje utakmice momenat pred golom Cerničana.

Related Post