CEVENI KRIŽ: Stigli paketi higijenskih potrepština za korisnike projekta „Zaželi“ u općinama Davor, Vrbje i Dragalić

614 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23. siječanj 2019. – Jučer su u okviru projekta „Zaželi“ u Gradsko društvo Crvenog križa došli paketi higijenskih potrepština za korisnike. Podsjetimo. Gradsko društvo Crvenog križa projekt provodi u suradnji s općinama Davor, Vrbje i Dragalić. Paketi higijenskih potrepština za siječanj i veljaču su jučer proslijeđeni korisnicima u tim općinama.

-Projekt izuzetno dobro funkcionira. Najviše su zadovoljni korisnici i žene koje provode projekt i o njima skrbe, te općinski načelnici. Jako je to dobar projekt, jer se pokazalo da je prihvaćen kod korisnika i žena koje su se zaposlile i koje ga konkretno provode na terenu što je i njegov – kaže Franjo Pavlović, tajnik Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška.

Provođenjem projekta zadovoljna je njegova koordinatorica Kristina Arić, kao i članice tima Almira Čar i Kata Dobričić.

Program u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan 6.9 milijuna kuna u cijelosti se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Partneri su područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i Općine Davor, Dragalić i Vrbje. Na dvije godine zaposleno je 45 žena sa područja općina Davor, Vrbje i Dragalić, koje skrbe o 260 starijih osoba.

Related Post