CRNA KRONIKA – SA 2,45 PROMILA PAO S BICIKLA I TEŠKO SE POVRIJEDIO

649 0

16. svibanj 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-

posavske tijekom proteklog vikenda djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske evidentirali su ukupno 20 kaznenih djela od kojih su 18 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to pet kaznenih djela teške krađe, sedam kaznenih djela krađe, jedna prijevara i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede i jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je pet prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji.

Tijekom proteklog vikenda evidentirana je i jedna eksplozija, a radi se o tehnološkoj eksploziji u jednoj automehaničarskoj radnji uslijed kvara na sustavu klima uređaja na jednom osobnom automobilu.

 

Pojačan nadzor prometne policije

 

Prometna policija je i ovaj vikend pojačano postupala u prometu na cestama i tom prilikom prema sudionicima u prometu, koji su činili prekršaje poduzela ukupno 126 mjera i radnji. Prema sudionicima u prometu na cestama, koji su zatečeni pod utjecajem alkohola policija je postupala u 12 slučajeva, a najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 1,98 izmjerena u Slavonskom Brodu u ulici Matije Mesića kod 45-godišnjaka iz Slavonskog Broda, koji je upravljao osobnim automobilom. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina evidentirana u 99 slučajeva.

 

Pljačka Privredne banke

 

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila identitet dvojice muškaraca za koje se osnovano sumnja da su počinitelji kaznenog djela „Razbojništva“ počinjenog u četvrtak u poslovnici Privredne banke u Slavonskom Brodu. Radi se o 47-godišnjaku s prijavljenim prebivalištem u Slavonskom Brodu, koji je nakon počinjenog kaznenog djela razbojništva u napadu na policijske službenike teško tjelesno ozlijeđen i nalazi se na liječenju u Bolnici u Slavonskom Brodu. Drugi počinitelj je muškarac u dobi od 33-godine iz Slavonskog Broda, a nakon napada na policijske službenike još uvijek se nalazi u bijegu. Jučer oko 8 sati policija je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Razbojništvo“ uhitila 47-godišnjaka, koji je oko 9 sati ispitan pred istražnim sucem Županijskog suda u Slavonskom Brodu u nazočnosti županijskog državnog odvjetnika i branitelja. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Širenje lažnih i uznemiravajućih glasina“, kazneno djelo „Razbojništvo“ i kazneno djelo u pokušaju „Teško ubojstvo“. Protiv 33-godišnjaka koji se nalazi u bijegu slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Razbojništvo“ i kazneno djelo „Napad na službenu osobu“.

 

Maloljetnici uhvaćeni pušili marihuanu

 

U subotu oko 21,30 sati u Novoj Gradiški policija je zatekla dvoje maloljetnika u dobi od 15 (muško) i 16 (žensko) godina kako konzumiraju ručno motanu cigaretu („Joint“) punjenu mješavinom duhana i biljne tvari nalik na opojnu drogu „marihuana“. Policija ih je u nazočnosti roditelja ispitala, a od mladića uz potvrdu oduzela tkz. „Joint“ ukupne težine oko 1,1 grama. Provedenim preliminarnim vještačenjem nad djelom biljne tvari dobivena je reakcija karakteristična za opojnu drogu tipa „marihuana“. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

 

Pijan pao s bicikla i teško se ozlijedio

 

Jučer oko 5.30 sati u jutro na kolniku županijske ceste istočno od mjesta Orubica dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozlijede. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak s područja općine Davor upravljajući pod utjecajem alkohola ( 2,45 promila) biciklom marke „Scott“ pao na južnu prometnu traku kolnika zbog nesigurnog upravljanja biciklom. Liječnička pomoć pružena mu je u bolnici u Novoj Gradiški gdje je i zadržan na daljnjem liječenju, a ozlijede su mu okvalificirane ka tjelesne ozljede. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog uzrokovanja prometne nesreće i prekršajni nalog zbog alkoholiziranosti.

Related Post