DA SE NE ZABORAVI: Bogićevljani obilježavaju 29. obljetnicu početka agresije na Gornje Bogićevce

4056 0

Autor Franjo Samardžić
GORNJI BOGIĆEVCI, 15. kolovoza 2020. – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Gornji Bogićevci i Općina Gornji Bogićevci pod motom „Da se ne zaboravi“ obilježavaju 15. kolovoza 1991. godine i 29. obljetnicu početka agresije pobunjenih Srba, njihovih paravojnih snaga i JNA na zapadnu Slavoniju i Gornje Bogićevce.
Jučer su izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Općine Gornji Bogićevci položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Gornjim Bogićevcima, Dubovcu, Kosovcu, Smrtiću i Trnavi, te na Brezinama pored stadiona NK Sloboda u spomen na poginule igrače.
Danas će se nakon okupljanja uzvanika u dvorani Hrvatskog seljačkog doma u župnoj crkvi Duha Svetoga održati sveta misa zadušnica, a potom će se kod središnjeg križa i spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položiti vijenci.
U Hrvatskom seljačkom domu Bogićevljani će se zajedno s braniteljima koji su branili njihovo selo prisjetiti dana kada su Gornji Bogićevci prvi puta granatirani, progona iz sela i najtežeg perioda u životu koji je uslijedio u progonstvu. Bit će promovirana i knjiga „Istočno od pakla“ autora Stjepana Dikanovića.

Related Post