USUSRET IZLOŽBI: Kreativno- edukativna radionica “4 godišnja doba”

1237 0

Radionice će se održati 12. 1. 2018. u 10:00 i 11:00 sati

Kreativno- edukativna radionica pod stručnim vodstvom Mateje Rusak, mag. ed. i Ivane Stepan Kauzlarić, mag. ed. namijenjene su djeci starije vrtićke dobi koja će tehnikom karton tiska izrađivati kalenadar za 2018. godinu, učeći pri tome o likovnim tehnikama, godišnjim dobima, podjeli godine na mjesece i sl. Radionice su pažljivo osmišljene i atraktivne. Polaznici  se mogu na zanimljiv način uključiti  i tako izraziti svoje sposobnosti.

Razvija se i potiče timski rad, uspostavljanje dijaloga, aktivno slušanje i postavljanje pitanja, te razmjena iskustava.

Karton tisak je grafička tehnika visokog tiska, poput linoreza i drvoreza. To znači da jedna matrica ili kliše (obrađena ploča s udubljenom, ispupčenom ili ravnom slikom za otiskivanje (umnažanje te slike) daje mnogo istovjetnih otisaka. Oblici koje želimo otisnuti na papir na povišenim su dijelovima matrice i primaju boju, dok su međuprostori crteža udubljeni i boja ne prodire do njih – zato ostaju bijeli. Kod tehnike kartonskog tiska ne izrezujemo međuprostor (za to nam u drvorezu trebaju oštra dlijeta, kojima se djeca mogu ozlijediti), već plohe koje će predstavljati crtež izrezujemo iz kartona i lijepimo na tvrdu kartonsku podlogu

Radovi će, prije odlaska u vrtić, biti izloženi na izložbi dviju umjetnica naziva „Feelings“ čijem će otvorenju prisustvovati i mali umjetnici te će tako i njihovi radovi dobiti na vidljivosti čime se potiče i kreativno izražavanje kod djece, uvažava i stimulira njihov rad.

Related Post

EXIT HOUSE FEST 2010

Autor - 19/07/2010 0
Exit House Fest 2010 na Strmcu održat će se u slijedeći petak i subotu. U organizaciji coctail bara Exit iz Nove Gradiške…