Opačak “zarobio” Dusparu

2944 0

Opačak – Želimo pozornost javnosti skrenuti na ono što se događa. Naime, Duspara je Slavonski Brod doveo pred bankrot i sve više ga uništava, a mi želimo za tristotinjak zaposlenih osigurati radna mjesta.

 

SLAVONSKI BROD – Predstavnici tvrtki PZC, Ceste i Feliks regulacija nastavljaju s javnim prosvjedima jer im slavonskobrodsko Gradsko vijeće nije dodijelilo koncesiju za održavanje lokalnih cesta i staza u tom gradu, za naredne četiri godine.

Kao i dosadašnji, niti današnji prosvjed nije prijavljen nadležnoj policijskoj postaji. Glasnogovornica PU Brodskoposavske Kata Nujuić kazala nam je kako je prosvjed bio prijavljen 30. prosinca 2011. ali, zbog nedostataka u prijavi, policija je, od prijavitelja, zahtijevala određene dopune prijave. Kako dopune nisu učinjene, sukladno propisima, danas izdanim Rješenjem, PU je odbila zahtjev za održavanje prosvjeda.

Dakle, i današnji prosvjedi su – neprijavljeni. Prema kazivanju glasnogovornice Nujić – u slučaju kršenja javnog reda i mira, ili prometa, policija će postupati sukladno Zakonu.

 

Prosvjed (za sada) ne odvija se ispred obiteljske kuće gradonačelnika Mirka Duspare, nego na ulicama grada. S istaknutim transparentima i državnim zastavama, zaposlenici tvrtki PZC, Ceste i Feliks regulacija (svi u (su)vlasništvu obitelji Mije Opačka iz Slavonskog Broda) prosvjeduju gradskim ulicama, vozeći u određenom krugu kamione u vlasništvu tvrtki

Upitali smo organizatora prosvjeda, 98,5 postotnog vlasnika Ceste d.o.o. (Grad Slavonski Brod je vlasnik ostalih 1,5 posto) i predsjednika uprave Tomislava Opačka – zbog čega prosvjedujete?

– Prije svega, prosvjedujemo zbog toga što je Povjerenstvo za provedbu natječaja za održavanje lokalnih cesta i staza obmanulo gradske vijećnike te su oni, gradski vijećnici, temeljem te obmane, donijeli nepravilnu, netočnu i u konačnici nepoštenu odluku o dodjeli koncesije tvrtki Cestaru d.o.o.

Tražimo komisijski nadzor (kontrolu) ispravnosti provedenog natječaja. Naime, mi tvrdimo da smo imali svu traženu dokumentaciju, uključujući i BON1, BON 2 i dr. Osim toga, Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu predali smo odgovarajuću kaznenu prijave u vezi s tim.

– Danas prosvjedujemo s 15, a sutra ćemo s 50 kamiona, do 15 sati u gradu, a potom selimo ispred kuće Mirka Duspare i tamo nastavljamo prosvjedovati, kaže Opačak. Na naš upit – zbog čega prosvjedujete ispred obiteljske kuće gradonačelnika Duspare, kakve veze ima njegova obitelj s vašim problemima? Opačak kaže:

– Želimo pozornost javnosti skrenuti na ono što se događa. Naime, Duspara je Slavonski Brod doveo pred bankrot i sve više ga uništava, a mi želimo za tristotinjak zaposlenih osigurati radna mjesta.

Related Post