DAN ŠKOLE „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ – Živi, smij se, pocikuj, Slavonijo moja! (FOTO)

1284 0

STARO PETROVO SELO, 25. ožujak 2011. – Glazbeno scenskim prikazom upriličenom u školskoj športskoj dvorani učenici i učitelji Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ obilježili su Dan škole. Svi koji su se ti našli, od općinskog načelnika Željka Kočijaševića, ravnatelja drugih osnovnih škola novogradiškog kraja i bivših djelatnika škole, sada

umirovljenika, do učenika i njihovih roditelja koji su napunili tribine dvorane, nisu požalili. Scena koja je dočaravala selo, u koju je, kao i u brojne scenske prikaze utrošeno puno truda učenika i djelatnika škole, dominirala je dvoranom. Ove godine učenici su s učiteljima istražili stare običaje Slavonije i priredbu posvetili svom zavičaju.

Prizorima iz već zaboravljenog seoskog života, pjesmom, plesom i recitacijama, nazočne su proveli kroz trenutke povijesti slavonskog sela, pokazali kako Slavonac voli svoju zemlju i kako mu ona uzvraća darivanjem svoje raskošne ljepote.

 

„Divanilo se jezikom didaka naših, matera naših, jezikom rvatskim, milim, svetim, dragim, jedinim,našim“ i uživalo u već zaboravljenim prizorima i dogodovštinama idiličnog slavonskog života.

Na završetku programa zbor, tamburaši i prof. Mladen Ivošević izveli su pjesmu „U meni Staro Petrovo Selo“. Svi izvođači program su završili pjesmom:

 

ŠIROKA I VJEČNA

KO’ ŠTO SU POLJA TVOJA

ŽIVI, SMIJ SE, POCIKUJ,

SLAVONIJO MOJA!

 

Gosti, roditelji i učenici imali su priliku u holu škole razgledati izložbu učeničkih radova. Izrađeni su tijekom ove školske godine i prikazuju Slavoniju i njene ljude, poslove i običaje.

 

 

 

Related Post

HSS OPĆINE STARO PETROVO SELO

Autor - 08/05/2013 0
STARO PETROVO SELO, 8. svibanj 2013. – Kandidati Hrvatske seljačke stranke za načelnika i zamjenika načelnika općine Staro Petrovo Selo…