DAN OPĆINE NOVA KAPELA: Brojna događanja okupila su na druženju tisuće građana

1558 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Antun Brađašević

NOVA KAPELA, 14. kolovoza 2018. – Dan općine Nova Kapela posao je daleko više od uobičajenog slavljena općinskog praznika i obilježavanja blagdana svete Klare. Ako izuzmemo svečanu sjednicu Općinskog vijeća, blagdansku svetu misu i polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odavanje počasti poginulim braniteljima novokapelačkog kraja, i ove godine Dan općine obilježila su ga brojna događanja. Treba svakako istaknuti da su ih organizirale, i u njima uzele učešća, brojne udruge i pojedinci. Smisao ovakvih okupljanja ove su godine potvrdile tisuće građana koji su se okupili na druženju na središnjem novokapelačkom trgu.

Uz sportska natjecanja i glazbene programe posjetitelji su mogli uživati u ljepoti konja, plemenite životinje bez koje slavonski seljak nekada nije mogao zamisliti svakodnevni život. Utrke konjskih zaprega i teklićko jahanje bile su demonstracija, ne samo ljepote konja, već i ljubavi njihovih vlasnika prema konju i tradiciji.

Ni ove godine nisu izostali maratonci i rekreativci koji su trčali dionicu dugu deset kilometara od Stare Kapela do Nove Kapele. Među tridesetak sudionika iz Nove Kapele i Batrine ove su godine došli i maratonci iz Kutine, Slatine, Osijeka, Velike Kopanice i Slavonskog Broda.

U sportskom dijelu maratoncima su se pridružile djevojčice igrajući rukomet, a odigrana je nogometna utakmica, tradicionalni derbi, između novokapelačkih i batrinskih nogometaša.

Uz besplatne gastronomske užitke i piće posjetitelji su mogli uživati na rock večeri na kojoj su nastupili The Unimogs Band i braća Zoran i Boris Tomac. Drugu večer nastupio je zbor Matice hrvatskih umirovljenika, pjevačka skupina „Golubice“ i tamburaški sastav „Fijaker“.

Related Post