DAN OPĆINE CERNIK

1560 0

Odlukom Općinskog vijeća Grb Općine Cernik dobili su Tihomir Potkonjak i fra Franjo Tomašević, a Zahvalnice Karlo Szabo, Robert Crljenković i Štefanija Jugović. Počasnim građaninom proglašen je Damir Sokić- Roka

 

CERNIK – Obilježavanje Dana općine Cernik bilo je u petak prilika da se u Franjevačkom samostanu okupe brojni gosti i uzvanici, izaslanstva prijateljskih općina i načelnici općina iz novogradiškog kraja i načelnici općina diljem Hrvatske koji dužnost načelnika obavljaju više od pet godina.

Bili su nazočni saborski zastupnici Davor Vlaović i Ljubica Maksimčuk, zamjenica brodsko-posavskog župana Dunja Magaš, a priliku da dođe na općinsko slavlje nije propustio ni fra Vjencislav Janjić, nekadašnji gvardijan u Franjevačkom samostanu u Cerniku i počasni građanin Cernika.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je pod predsjedanjem Hrvoja Žakića. Bila je prigoda da općinski načelnik Nikola Jugović govori o postignućima u izgradnji komunalne i društvene infrastrukture, društvenim aktivnostima i poticajima u radu udrugama i društvima, naporima koji su ulagani u unapređenje uvjeta u osnovnom obrazovanju i predškolskom odgoju.

Govorio je o periodu od 1993. godine kada je konstituirano prvo Općinsko vijeće i kada se odlučno krenulo u unapređenje ukupnog života stanovništva, kako je istaknuo, u svim naseljima u općini.

Iako je puno toga učinjeno zadovoljstva nema u oblasti gospodarstva jer uređene gospodarska zona još uvijek čeka investitore. Želja za razvojem turizma, za koji ta općina ima velike potencijale, također nije ostvarena. Posebno se to odnosi na izletište Strmac i još uvijek devastiran hotel.

Načelnik Nikola Jugović se zahvalio svima koji su u proteklom periodu dali doprinos da se na području općine Cernik obnovi zgrade Osnovne škole i izgradi dvorana, a u selima obnove područne škole i društveni domovi. Modernizirane su prometnice, uređeni poljski putovi i vodotoci. Kada se dovrši katastarska izmjera u Banićevcu i Podvrškom Općina Cernik će imati na cijelom svom području uređene imovinsko-pravne odnose i zemljišne knjige. Za stanovništvo ove općine je dobra vijest da je sve spremo za otvaranje zdravstvene ambulante.

Svi su govornici pohvalno govorili o suradnji s Općinom Cernik i njenim načelnikom Nikolom Jugovićem. Od Davora Vlaovića, saborskog zastupnika i bivšeg zamjenika župana i zamjenice župana Dunje Magaš do Velimira Paušića, općinskog načelnika u Staroj Gradiški, svi su govorili o dobroj suradnju ali i istaknuli ulogu koju je načelnik Nikola Jugović imao u proteklim godinama. Naglasimo da dužnost općinskog načelnika obnaša od osnutka Općine Cernik, a pred njim je posljednja godina mandata prije odlaska u mirovinu. Bio je to razlog da mu općinski načelnici novogradiškog kraja daruju ručni sat.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je i ove godine prigoda da se nagrade pojedinci koji su dali doprinos u razvoju općšine.

Odlukom Općinskog vijeća Grb Općine Cernik dobili su Tihomir Potkonjak i fra Franjo Tomašević, a Zahvalnice Karlo Szabo, Robert Crljenković i Štefanija Jugović. Počasnim građaninom proglašen je Damir Sokić- Roka.

Na svečanoj sjednici nastupila je Pjevačka skupina KUU Cernik i Tamburaški sastav Satir.

Related Post