DAN OPĆINE I BLAGDAN SVETE KLARE

962 0

NOVA KAPELA, 12. kolovoza 2016. – Danas i sutra u Novoj Kapela je svečano i zabavno. Slavi se blagdan zaštitnice sv. Klare i obilježava Dan općine Nova Kapela. Tim povodom Općina Nova Kapela je u suradnji s brojnim udrugama

organizirala brojne manifestacije i druženja, a danas je održan i tradicionalni robni i stočni sajam.

U župnoj crkvi Blažene Djevice Marije svetu misu služio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, a kod spomenika braniteljima poginulim u Domovinskom ratu izaslanstva Općine Nova Kapela, Brodsko-posavske županije, Udruge roditelja i obitelji poginulih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te ostalih udruga položili su vijence i zapalili svijeće. Time su odali dužno štovanje poginulim braniteljima s područja općine Nova Kapela koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske.

Brojne goste dočekali su načelnik Ivan Šmit i njegova zamjenica Vesna Jergović, te predsjednik Općinskog vijeća Anto Žagrić. Nazočni su bili župan brodsko-posavski Danijel Marušić, saborski zastupnik Davor Vlaović, Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Vesna Đapić, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, Zdravko Ronko, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Požege, više općinskih načelnika, predstavnici brojnih udruga i društava.

Općinski načelnik Ivan Šmit govorio je aktivnostima u proteklih godinu dana i planovima za naredni period. Istaknuo je pritom velike napore koji se ulažu u projekte i unapređenje ukupnog života stanovništva, a kojima je u realizaciji bila velika prepreka nestabilna vlast u državi.

Pohvale za uspješan rad dobio je općinski načelnik Ivan Šmit. O dobroj suradnji s načelnicima novogradiškog kraja govorio je Zvonimir Karlik, općinski načelnik u Dragaliću, župan Danijel Marušić i bivši dožupan Davor Vlaović o uspješnoj suradnji sa Brodsko-posavskom županijom, a Hrvoje Andrić, Vesna Đapić i Zdravko Ronko o suradnji sa gradovima Slavonskim Brodom, Novom Gradiškom i Požegom, istaknuvši kako postoji potreba i mogućnosti da se suradnja dodatno unaprijedi.

Na svečanoj sjednici nastupila je Pjevačka skupina Udruge umirovljenika općine Nova Kapela.

Obilježavanja Dana općine Nova Kapela nastavlja se i sutra 13. kolovoza brojnim manifestacijama. Održat će se vježba vatrogasne mladeži, paintball turnir, utrka konjskih zaprega, a u 20 sati početi će zabavna večer. Na ljetnoj pozornici nastupit će Pjevačka skupina Udruge umirovljenika općine Nova Kapela, Školski tamburaški sastav, Tamburaški sastav „Hrvatice“ i bend „Učiteljice“.

Tradicionalno je to pučko veselje uz besplatan čobanac i fiš, te pivo, sokove i vino.

Related Post

ODRŽANO 23. ANTUNOVO BATRINI

Autor - 20/06/2016 0
BATRINA – Tradicijsku svečanost pjesme, plesa, običaja, zvuka tambura i ove je godine uspješno 18. lipnja organizirao KUD “Šokadija” iz…