DAN OPĆINE NOVA KAPELA I BLAGDAN SVETE KLARE

1578 0

Da nije poginulih branitelja ne bi imali slobodnu domovinu i zato se treba truditi da nam ona bude što bolja – kazao je župan Danijel Marušić.

NOVA KAPELA, 12. kolovoz 2013. – Jučer i danas bilo je svečano u Novoj Kapeli. Obilježavao se Dan općine i slavio blagdan Sv. Klare.

 

Danas je u župnoj crkvi održana sveta misa, a na mjesnom groblju ispred spomenika braniteljima poginulim u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće. U Hrvatskom domu u nazočnosti brojnih gostiju, među kojima je bilo županijsko izaslanstvo koje su predvodili župan Danijel Marušić i zamjenik župana Davor Vlaović, bili saborski zastupnik Zdravko Ronko, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici političkih stranaka, udruga, društava, gospodarstvenici, načelnici susjednih općina i drugi uzvanici, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je vodio predsjednik Anto Žagrić.

Obraćajući se nazočnima općinski načelnik Ivan Šmit zahvalio je dosadašnjem načelniku Josipu Beniću i članovima bivšeg općinskog Vijeća na aktivnostima koje su provodili i izrazio očekivanje u da će novo vodstvo s njim na čelu raditi jednako dobro i bolje u interesu svih građana općine Nova Kapela.

Govorio je i o tri problema s kojima se nova općinska vlast nosi i rješava ih u prvim mjesecima mandata. Uz probleme zbrinjavanja u Domu za stare i nemoćne „Sveti Vinko“ koji će, kako je naglasio ostati u Novoj Kapeli, uz potporu Županije riješen je s izvođačem radova zastoj na radovima obnove i dogradnje zgrade OŠ „Antun Mihanović“ pa će učenici na jesen na nastavu u novu školu. Očekuje da će se isto tako riješiti i problem obnove krovišta na Hrvatskom domu koji iako nov prokišnjava. Govorio je i o obnovi dječjeg vrtića u Novoj Kapeli koji je star 30 godina i nije do sada obnavljan. Sada će se uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja obaviti nužni radovi, obnoviti podovi i zidovi i izmijeniti stolarija

.- Izbori su bili prije dva mjeseca. Reći ću nešto što je naš župan rekao u jednom razgovoru „Zanemarimo politiku i zaboravimo sitne nesuglasice, svi skupa moramo raditi jer drugog izbora više nemamo“ – kazao je načelnik Ivan Šmit.

O dobroj suradnji Nove Kapele s Požegom govorio je saborski zastupnik Zdravko Ronko i izrazio nadu da će i ubuduće biti tako kao što je bilo prošle godine prilikom asfaltiranja ceste Nova Kapela – Požega.

Nastavak dobre suradnje, kakva je bila u prva dva mjeseca mandata, Općina Nova Kapela može očekivati i od Brodsko-posavske županije.

– Siguran sam u dobru suradnju. U protekla dva mjeseca uspješno smo rješavali probleme i takvu podršku ćete imati i dalje. Drago mi je da se u ovoj općini svi uvažavaju i problemi rješavaju bez predznaka politike. Imate podršku Županije jer moramo raditi za dobrobit Općine Nova Kapela i Brodsko-posavske županije – kazao je župan Danijel Marušić čestitajući Dan općine i blagdan sv. Klare, a nije propustio zahvaliti se i roditeljima poginulih branitelja jer da nije njih, naglasio je, ne bi imali slobodnu domovinu i zato se treba truditi da nam ona bude što bolja.

Na svečanoj sjednici nastupila je Pjevačka skupina „Golubice“ iz Batrine.

Kao i svake godine tradicionalni robni i stočni sajam privukao je u Novu Kapelu brojne robne proizvođače koji su izlagali i prodavali svoje proizvode, brojne posjetitelje iz novogradiškog, brodskog i požeškog kraja koji su došli nešto kupiti ili se, unatoč vrućini, dobro provesti pod nekim od šatora gdje su se nudili pečenica, janjetina, kotlovina, specijaliteti s roštilja i pečena riba. Dakako da nije nedostajalo ni dobre svirke i pjesme.

Pjesme i zabave bilo je i u nedjelju. Održana je vježba vatrogasne mladeži i odigrana nogometna utakmica između „Slavonca“ i „Oriovca“ te cestovna utrka Stara Kapela – Nova Kapela. Za program na ljetnoj pozornici pobrinula su se kulturno-umjetnička društva iz Vrbja, Batrine i Godinjaka, te pjevačke skupine „Golubice“ iz Batrine i „Sve lipo“ iz Srednjeg Lipovca. Svirali su tamburaški sastavi „Skitnice“ iz Srednjeg Lipovca i KUD-a „Šokadija“ iz Batrine. Za sve posjetitelje bilo je dovoljno fiš paprikaša i čobanca koje su kuhali članovi ribičkih udruga „Vlakanac“ iz Siča i „Štuka iz Nove Kapele te članovi lovačkih udruga „Kuna“ Batrina, „Babja Gora“ Nova Kapela i „Radinje“ Siče.

ZA UVEĆANJE KLIKNITE NA DOLJNJU SLIKU:

 

Related Post

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 27/05/2016 0
NOVA KAPELA – Nakon prijave na Natječaj u okviru Mjere 7, Programa ruralnog razvoja RH, podmjere 7.1. ”Sastavljanje i ažuriranje…

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 29/09/2013 0
NOVA KAPELA, 29. rujna 2013. – Općinski načelnik Ivan Šmit i Krešimir Krizmanić direktor tvrtke „Projekt inženjering“ d.o.o. Požega potpisali…