DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO (FOTO)

891 0

STARO PETROVO SELO, 7. svibanj 2011. – Danas smo posjetili prostor obnovljenog vrtića „Vjeverica“. Zgrada vrtića temeljito je obnovljena srestvima Općine, Ministarstva regionalnog razvoja i naše Županije. Iako nam ostaje da nabavimo opremu, uvjeren sam da je to u ovom trenutku sigurno jedan od najuređenijih vrtića u Centru za predškolski odgoj

Nova Gradiška. Godina iza nas će ostati zapamćena po više desetak milijuna kuna utrošenih u izgradnju vodoopskrbnog sustava u našoj općini. Dovršena je izgradnja magistralnog cjevovoda Oštri Vrh – vodocrpilište u Davoru, dovršava se izgradnja opskrbnog cjevovoda kroz Vrbovu, Staro Petrovo Selo, Godinjak, Štivicu i Komarnicu. Počela je izgradnja vodospreme u Oštrom Vrhu, a do kraja godine planira se postavljati cjevovode kroz Laze, Gornje i Donje Crnogovce i izraditi projektna dokumentacija za opskrbu vodom naselja sjeverno od ceste, poglavito za Tisovac.

Kada spominjem Tisovac moram zahvaliti Hrvatskim vodama na uređenju vodotoka Pokotina kroz naselje. Tim zahvatom Tisovac je poprimio novi izgled na komu mu mnogi mogu zavidjeti.

Što se tiče vodoodvodnje godina iza nas će također ostati upamćena po značajnim pomacima. Uz izradu projektne dokumentacije dobivena su i asredstva od Vlade Belgije za izradu projekta biološkog pročostača otpadnih voda, inače pilot projekta za Hrvatsku. S rezultatima posjeta Belgiji, gdje sam bio kao član hrvatske delegacije, upoznat je i generalni direktor Hrvatskih voda gospodin Husarić, koji nam je obećao pomoć Hrvatskih voda u izgradnji kanalizacije u općini Staro Petrovo Selo – kazao je općinski načelnik Željko Kočijašević na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća održanoj pod predsjedanjem Stanislava Mikića i u nazočnosti brojnih gostiju među kojima su bili i roditelji poginulih branitelja.

Za uspješan rad i vidne rezultate u unapređenju ukupnog života stanovništva u svim naseljima načelnik i općinsko rukovodstvo dobili su pohvale od Tomislava Vukovca, ravnatelja u Ministarstvu turizma, saborskog zastupnika Mate Bilonjića i župana Danijela Marušića, koji je naglasio da će Županija i ubuduće biti potpora u realizacije općinskih projekata.

Do kraja ove godine, kako je naglasio načlenik Željko Kočijašević, realizirat će se ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i asfaltirati vinska cesta na dionici od Starog Petrovog Sela do Staraca vrijedna 2,5 milijuna kuna. Od ostalih značajnih projekata koje je naveo izdvojimo modernicaciju županijske ceste od nadvožnjaka do križa i ulaza u Štivicu, obnovu društvenog doma u Starom Petrovom selu i općinske zgrade. Nakon obnove područnioh špkola u Lazama i Štivici očekuje se i obnova školske zgrade u Tisovcu.

Iz načelnikovog izlaganja izdvojimo i značajne poslove na raspolaganju poljoprivrednim zemljištem i provođenje programa pomoći starijim osobama, radu komunalne tvrtke te značajno izdvajanje novca za rad udruga, vjersku zajednicu socijalne programe i financiranje rada dječjeg vrtića. Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Svečano su postorojene vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Staro Petrovo Selo koje s u izvele i vatrogasnu vježbu. Zajedno s dožupanom Davorom Vlaovićem načlenik Željko Kočijašević je posjetio dječji vrtić i zajedno s gostima uvjerili su s eu njegovu uspješnu obnovu. Prigodan kulturno umjetnički program na svečanoj sjednici izveo je tamburaški sastava KUD-a „Tamburica“ pod vodstvom Ive Lekića i Vokalnui Ansambl „Lira“. Svečana sjednica bila je prigoda da se i ove godine nagtrade zaslužni pojedinci i društva za doprinos u razvoju općine. Priznanja su dobili NK „Omladinac“ Vrbova za 50 godina rada, DVD Staro Petrovo Selo za 120 godina rada, KUD „Tamburica“ za 40 giodina rada, Mirko Ferić za dugogodipnji rad u DVDica, Ivan Selihar za sveukupni razvoj općine Staro Petrovo Selo, župnik Antun Prpić, za duhovnu i materijalnu obnovu župe Sv. Antuna Padovanskog i Vesna Širanović, za unaptređenje brioge za stare i nemoćne osobe.

 

Related Post

40 godina KUD-a “Tamburica”

Autor - 21/11/2011 0
STARO PETROVO SELO, 19. studeni 2011. – U Kulturno-umjetničkom društvu „Tamburica“ 40 godina se sviralo, pjevalo i plesalo. Tisuće njenih…

U ŠTIVICI JE ŽIVOT CVAO

Autor - 02/02/2015 0
ŠTIVICA – U prostorijama Područne škole u Štivici, u petak, 30. siječnja, predstavljena je knjiga „Naša Štivica“, Višnje Mikić. Nakladnik…