DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA 2017.: Stotine lampiona noćas gori na putu kojim je prošla novogradiška kolona sjećanja

2245 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. studeni 2017. – U organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Nova Gradiška, a u suradnji s navijačima Bad Blue Boysa i Torcide, večeras su se Novogradiščani u koloni sjećanja od Doma hrvatskih branitelja do murala u Benkovićevoj ulici prisjetili svih vukovarskih žrtava i odali im počast.

Stotine lampiona gori noćas uz kolnike na putu kojim je prošla novogradiška kolona sjećanja, od Doma hrvatskih branitelja, preko Trga kralja Tomislava, Relkovićeve i Svačićeve ulice do murala u Benkovićevoj ulici.

Uz molitvu, lampioni su zapaljeni kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i kod murala gdje su navijači Bad Blue Boysa i Torcide i ove godine bakljadom, u spomen na žrtve obilježili najtužniji dan u povijesti Vukovara.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara održano je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

18. studenog 1991. godine Vukovar je pao u ruke srpskog agresora. Tijekom tromjesečne opsade poginula su 1624 hrvatska branitelja i civila.

Related Post

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 

Autor - 16/09/2021 0
Europski tjedan mobilnosti pod ovogodišnjim sloganom  Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“ obilježava 20. Godišnjicu u razdoblju od 16. do 22.…

ŠTO RADI CRVENI KRIŽ

Autor - 07/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. ožujak 2012. – Sve je više ljudi koji dolaze u Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška i…