David Gubić neizbrušeni dragulj

1446 0

Naš novogradiški kraj kao da je melem za nove talente. Godinama se ovdje rađaju mladi talenti. Neki se otkriju, uspiju i postanu velikani. Nekoji, pak, ostanu u sjeni, nezapaženi i njihov talent ugasi se u anonimnosti. Sretnicima netko pokaže put uspjeha, oni krenu tim putem i uspiju. Izađu tako iz anonimnosti, pokažu svoju vrijednost i postanu zapaženi, maženi i kao vrhunac svega dosegnu visoke dosege. Takav put imali su u ovom našem okružju već dugo popularni hrvatski reprezentativci Davorac Ivica Olić, Cerničanin Goran Vlaović i Novogradiščanin Milan Rapaić. Pisao sam o njima dok su bili dječarci, kadeti, pa juniori i moji prvi napisi bili su im životna vodilja, točnije slavom ovjenčan nogometni put. Sa radošću danas bilježim još jedan sličan put jednog dječarca, tek završenog osnovca, od jeseni srednjoškolca, koji talentom odskače, a skromnošću i marljivošću plijeni sve oko sebe. Riječ je o darovitom nogometašu Davidu Gubiću (14), rodom iz Savskog Boka, a nastanjenom u Novoj Gradiški. Ove godine završio je osnovnu školu Ljudevita Gaja, te upisao srednju Elektrotehničku školu u Novoj Gradiški. Igra nogomet u Nk „Dinamo“ Godinjak za pionire već dvije godine, gdje je i kapetan momčadi. Prije Dinama igrao je u Nk „Sloga“ Nova Gradiška.

U prošloj sezoni klub se natjecao u I. ŽNL zapad, te su kao momčad osvojili 2 mjesto. Prošle natjecateljske sezone David je kao izrazito napadački igrač dao 26, od ukupno 48 golova, što je polovica od ukupnog scora. „Rođeni je lijevak, tvrdi njegov zaslužni nogometni učitelj Dario Đanić, ali kroz svakodnevne naporne treninge kroz zadnje dvije godine desnom nogom je isto napredovao . Ni jedan trening mu nije naporan, a kako na utakmici tako i na treninzima ulaže maksimum. Živi samo za nogomet, te mu je to, naravno uz školu, i glavna misao vodilja, kako bi danas-sutra zaigrao u Prvoj hrvatskoj ligi. Kao što svaki mladi nogometaš sanja igrati u jednim od velikih klubova tako i David želi jednog dana zaigrati, zamislite, u Barceloni !! U razgovoru s Davidom vidi se njegova bezgranična želja za uspjehom. No, svjestan je da bez rada, truda i čvrste volje nema napretka.

Kaže, kako su mu u hrvatskoj reprezentaciji najbolji igrači Ivica Olić i Dario Srna. Imao je čast slikati se i porazgovarati s reprezentativcima hrvatske reprezentacije: Srnom, Šimunićem, Petrićem, Rakitićem, Modrićem, Duduom, Vukojevićem, Mandžukićem, Vidom, Pletikosom … i naravno s stručnim stožerom HNS u Osijeku protiv Walesa 23.svibnja 2010. Jedino nije uspio biti s Olićem koji nije bio u Osijeku zbog finala Lige prvaka.

U zadnje dvije godine bio je već nekoliko puta u Osijeku gdje je boravio u istoimenom klubu pod stručnim vodstvom trenera Stipe i Ive Vranješa. Već su i neki drugi klubovi stupili u kontakt s njegovim klubom, te se nadamo da će već slijedeće godine zaigrati u 1. HNL. Ambicije postoje, želje su lijepe, ali do zenita se dolazi stalnim, teškim i napornim radom. Vjerujemo da naš mladi David Gubić ima sve predispozicije za meteorski uspon. Vrijeme će pokazati kada će se to dogoditi. Na snimku: David Gubić i hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Related Post

Večeras održan plenum klubova

Autor - 16/07/2010 0
Jučer je u Lovačkoj kući u Cerniku održan plenum klubova u ingerenciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Plenumu su prethodili odvojeni sastanci klubova Druge…

INICIJATIVA ZA NAŠ DINAMO

Autor - 07/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 7. lipnja 2014. – Inicijativa Za naš Dinamo koju predvode četvorica bivših klupskih kapetana organizirala je danas na…