HRVATSKI NOGOMETMNI KUP

1235 0

NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoza 2015. – Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa ustvrdilo je natjecateljske brojeve klubova te pritom i parove 1/16 završnice HNK-a.

 

Nakon odigranih utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa, Povjerenstvo za natjecanje HNK-a na osnovu postignutih rezultata i koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju Kupa u posljednjih pet godina, a sukladno Uputama za odigravanje završnog dijela natjecanja HNK-a, utvrdilo je natjecateljske brojeve klubova (od 1-32) temeljem kojih se određuju parovi za 1/16 završnog dijela natjecanja HNK-a.

 

U 1/16 završnice igra se jedna utakmica uz moguće produžetke s po dva puta po 15 minuta te uz jedanaesterce za utvrđivanje pobjednika, a domaćini utakmica su klubovi sa slabijim natjecateljskim brojem, dok se sami parovi određuju po principu najudaljenijih brojeva (32-1, 31-2, 30-3 itd.)

 

U 1/16 završnice HNK-a tako će u Zlataru zaigrati Oštrc i Dinamo, u Novoj Gradiški Sloga i Hajduk, u Beletincu Bednja i Rijeka, u Dugoj Resi će Duga Resa 1929 dočekati Osijek, u Cvetkovcu će Tehničar 1974 snage odmjeriti sa Slaven Belupom, a u Gornjoj Vrbi će Omladinac GV igrati protiv Cibalije. U Senju Nehaj dočekuje Lokomotivu, u Grabrovnici Croatia Istru 1961, a u Ždralovima će Mladost ugostiti VŠNK-Varaždin. Funtana će biti domaćin dvoboja Funtane i Zagreba, u Poreču će snage odmjeriti Jadran-Poreč i Zadar, a u Lekeniku Lekenik i Vinogradar. U Blatu će Zmaj igrati protiv Intera iz Zaprešića, u Velikoj Gorici Gorica dočekuje Šibenik, u Opatiji domaćin Opatija igra sa Zelinom, a u Kostreni Pomorac sa HAŠK-om.

 

Utakmice 1/16 završnice HNK-a se prema kalendaru natjecanja igraju u srijedu 23. rujna s početkom u 15.30 sati.

 

Pobjednici će se plasirati dalje u osminu finala HNK-a koja se, pak, igra 28. listopada, također s po jednom utakmicom, a klubovi za daljnje natjecanje zadržavaju svoj natjecateljski broj te se parovi određuju po istom principu.

 

Parovi 1/16 završnog dijela natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa (natjecateljska godina 2015./2016.):

 

 • Oštrc – Dinamo
  Sloga – Hajduk
  Bednja – Rijeka
  Duga Resa 1929 – Osijek
  Tehničar 1974 – Slaven Belupo
  Omladinac GV – Cibalia
  Nehaj – Lokomotiva
  Croatia – Istra 1961
  Mladost – VŠNK-Varaždin
  Funtana – Zagreb
  Jadran-Poreč – Zadar
  Lekenik – Vinogradar
  Zmaj – Inter-Zaprešić
  Gorica – Šibenik
  Opatija – Zelina
  Pomorac – HAŠK

Related Post

Novogradiščankama turnir u Ljupini

Autor - 02/08/2010 0
Održan je četvrtu godinu za redom ženski malonogometni turnir u organizaciji ŽNK “Ježice” Ljupina, na kojem su nastupile: „Amazonke“ i „Skupile se“,…

Cerničani pokleknuli u Otoku

Autor - 23/11/2010 0
21. studeni 2010. – Nogometaši Mladosti u predzadnjem kolu jesenskog dijela natjecanja 3.HNL gostovali su kod snažne momčadi Otoka i odigrali…