DR. JOSIP KOLODZIEJ: Zbog kolinja i večera na kojima se nisu poštovale mjere platili smo skupu cijenu Imali smo 20 preminulih

2593 0

Žalostim se kada vidim da pojedinci minimiziraju ovu pošast. Da mogu pozvao bih ih da dođu vidjeti kako se ovi ljudi bore za svaki udah. Dakle, strpimo se još malo i poštujmo mjere – kaže dr. Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške bolnice.

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23. prosinca 2020. – Stari dio bolnice sa nekadašnjim Odjelima psihijatrije i palijative namijenjeni namijenjen je covid pacijentima. Trenutno ima 35 mjesta, a u slučaju potrebe, kako kaže dr. Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške bolnice, može se proširiti i na 50.

-U jednom je trenutku bilo sve puno. Sada se situacija malo smirila i imamo oko 20-ak pacijenata, ali vrlo teških. U mogućnosti smo broj mjesta proširiti na 50. Dobili smo još kreveta i dodatne opreme od Civilne zaštite tako da se možemo proširiti do t 50 mjesta. Smatram da će to zadovoljiti potrebe, a nadam se da nam neće ni trebati. Čini mi se da se ipak zadnjih tjedan dana situacija smiruje. Nema više porasta broja pacijenata, malo je taj broj i pao, ali su kod nas hospitalizirani pacijenti sa težom kliničkom slikom. Kažem, spremni smo za najgore, a nadamo se da nam dodatni kapaciteti neće trebati- rekao je na jučer održanoj konferenciji za novinare dr. Josip Kolodziej.

Uputio je čestitke za Božić i Novu godinu te preporučio maksimalno poštivanje mjera i suzdržavanje od socijalnih kontakata.

-Zadnja dva-tri tjedna bio je ogroman porast zbog kolinja i večera na kojima se nisu poštovale mjere i platili smo skupu cijenu. Imali smo 20 preminulih. Pozivam ljude da se cijepe protiv korone kako bismo se vratili normalnijem životu – zaključio je dr. Josip Kolodziej.

Related Post