DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U KUGLANJU ZA ŽENE

1022 0

NOVA GRADIŠKA, 27. svibanj 2015. – Športska Udruga gluhih Nova Gradiška je sudjelovala na Državnom Prvenstvu gluhih u kuglanju za žene – ekipno i pojedinačno, dana 23.-24.05.2015. godine u Splitui – Športska dvorana “Poljud”.

 

Na državnom prvenstvu gluhih je sudjelovalo 9 ženskih ekipa – KARLOVAC, NOVA GRADIŠKA, PULA 1, PULA 2, SISAK, SLAVONSKI BROD, SPLIT 1, SPLIT 2 I ZAGREB. Ekipno dio natjecanja se održao u subotu dana 23.05.2015. godine. Postiženi su sljedeći rezultati. Prvo mjesto je osvojila ekipa PULE 1 sa 24 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa NOVE GRADIŠKE sa 20 bodova a treće mjesto ekipa SPLITA 1 sa 17 bodova. Naime, za treće mjesto u igri su bile ekipe iz KARLOVCA i SPLITA 2 koje su osvojile isti zbroj bodova (17 bodova) ali presudila je bolja razlika u čišćenju.

Novogradiščanke su ove sezone napravile jako veliko iznenađenje ionako nisu se slovili za favorite za osvajanje medalje jednostavno smo bili outsajderi. Naime, to je bio rezultat truda i rada u županijskoj ligi Brodske-posavske županije jer su žene zaista potrudile te su dale sve od sebe te su iskoristile kiks mnogih ekipa. Za žensku ekipu su nastupile SLAVICA KRIZMANIĆ, MARINA KOHAJDA I IVANA BRKLJAČA. Čestitamo im na trudu i uspjehu što su postale viceprvakinje hrvatske u kuglanju za žene u ekipnom djelu.

 

Sutradan, dana 24.05.2015. je sudjelovalo 24 ženskih osoba iz cijele Hrvatske. Naime, tu se računalo kao najbolji rezultati u ekipnom natjecanju lige žena, tako da su igračice u vlastitoj ekipi su ostvarile najbolji rezultat i uz se gledalo prva – dvadeset četiri igračica te su ostvarile pravo na sudjelovanje na Državnom natjecanju gluhih u pojedinačnom djelu. Najbolja pojedinka na Državnom natjecanju za žene je bila Matea Šipić iz Splita sa 497 srušenih čunjeva, druga je bila Ramiza Sopčić iz Karlovca sa 485 srušenih čunjeva te treće mjesto je osvojila Zdenka Filipović iz Pule sa 475 srušenih čunjeva. A kod naših kuglačica Slavica Krizmanić je imala 427 srušenih čunjeva, Ivana Brkljača sa 426 srušenih čunjeva i Marina Kohajda sa 414 srušenih čunjeva. Premda na dan prije žene su bile u formi te nisu navikle na sljedeće natjecanje izgubile su kondiciju, snagu i bile su iscrpljene. Čestitamo našim kuglačicama na zapaženom rezultatu. (Športska udruga gluhih Nova Gradiška)

Related Post

TENISKI TURNIR

Autor - 25/04/2014 0
Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ organizira tradicionalni teniski turnir parova „Bljesak 2014.“ povodom obilježavanja obljetnice vojno – redarstvene…