DRUGAČIJI –  Danas 5. 10. u 12:00 besplatna kazališna predstava za djecu i mlade

1041 0

O predstavi

“Drugačiji” je predstava za tinejdžere koja sebavi pitanjem kako je to biti drugačiji. Utinejdžerskoj dobi tražimo svoje pravo !Ja”. Taje potraga u velikoj mjeri uvjetovanamišljenjem okoline koja je često okrutna. Emai Noa dvoje su naizgled običnih tinejdžera. No,oboje se razlikuju od svojih vršnjaka. Neosjećaju se dobro zbog svojih različitosti i svešto žele je biti dio ekipe, biti poput ostalih,uklopiti se. Idu zajedno u razred u kojem sejednog običnog dana dogodio incident…

“Bila je srijeda, nakon zadnjeg sata. Svimase žurilo jer smo idući dan imali test izmatematike. Znali smo da će profa stavitizadatke koje nismo radili pa smo svi biliživčani. Nije mi se dalo slušati o testu.

Progurao sam se kroz gužvu i krenuo doma.Na ulazu u dvorište vidio sam dečke izrazreda. Čulo se vikanje, nisam mogao dobročuti o čemu se radi. I samo odjednom…Bam.” Srđan je puknuo…

Kako izdržati različitost, kako je prihvatiti kaosvoju posebnost i osobnost, kako prihvatitidrugačije od nas? Različitosti i njihovovrednovanje društveno su uvjetovane, učimoih odrastajući. Djeca sama po sebi ne donosevrijednosne sudove ovisno o boji kože,vjeroispovijesti, spolu, porijeklu… usvoje ih ododraslih.

 

REŽIJA: Marijana Matoković

TEKST I DRAMATURGIJA: Nina Horvat

IGRAJU: Lidija Kraljić i Matko Buvač / Matej Đurđević

GLAZBA: Jona Jovanović

Uzrast: 5. – 8. razredi osnovne te 1. i 2. razredi srednje škole

Trajanje: 45 minuta

Ulaz besplatan !

 

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

**Izvedba je samo za unaprijed najavljene skupine djece.

Related Post