Interoperativni aparat “C look”, možda je i najmoderniji u Hrvatskoj, stigao u novogradišku bolnicu

3569 0

Autor Franjo Samardžić

-Interoperativni aparat “C look” će nam značajno pomoći u izvođenju traumatoloških i ortopedskih operacija. Njegova vrijednost je oko 100.000 eura ili 750.000 kuna – kaže ravnatelj dr. Josip Kolodziej

NOVA GRADIŠKA, 11. prosinac 2017. – Nabavkom interoperativnog aparata “C look” završena je ovogodišnju nabavu opreme u novogradiškoj Općoj bolnici. Ukupna vrijednost opreme nabavljena ove godine iznosi 6,5 milijuna kuna. Kako kaže ravfnatelj dr. Josip Kolodziej čeka se još novi CT vrijedan 2,5 milijuna kuna. U tijeku je natječaj i novi CT će doći početkom iduće godine kada se riješi žalba jednog od ponuditelja.

-Interoperativni aparat “C look” će nam značajno pomoći u izvođenju traumatoloških i ortopedskih operacija. Njegova vrijednost je oko 100.000 eura ili 750.000 kuna. Kao i većina nabavljene oprema i ovaj aparat je financiran iz decentraliziranih sredstava. Imali smo aparat star 17 godina, a ovaj koji smo nabavili možda je i najmoderniji u Hrvatskoj. Njegova je vrijednost u tome jer je to digitalni aparat. Ima mogućnost ubacivanja slika na naš bolnički sustav tako da više ne moramo razvijati filmove. Do sada smo morali pacijente voziti na rendgen raditi novu snimku, razvijati film, trošiti ljudske i materijalne resurse. U posljednjih mjesec dana ušteda samo na filmovima je bila 40.000 kuna, što znači da je godišnje ušteda samo na filmovima pola milijuna kuna. Pacijenti se sada manje slikaju, manje zrače, što je posebno bitno – kazao je dr.Josip Kolodziej i dodaje da je ova godina bila vrlo uspješna u vezi nabave nove opreme.

Opća bolnica Nova Gradiška ove je godine zaključila zamjenu najakutnije stare radiološke opreme. Opremljena je vrhunskom opremom: dijaskopom vrijednim milijun kuna, digitalnim rendgenom, digitalnim mamografom, digitalizacijom za sve ostale aparate, četiri nova ultrazvuka i grijanim krevetićem za pedijatriju.

Novi interoperativni aparat “C look” predstavili su Blaženko Milinović, glavni inženjer radiologije i . šef kirurgije dr., Vedran Gajski

Ravnatelj dr. Josip Kolodzej govori o planovima i brojnim projektima u idućoj godini.

– Od projekta koje planiramo jedan je dijaliza. To je projekt koji se pokušava progurati više od 20 godina. Na potpisu je u Ministarstvu. Očekujem da ćemo dobiti suglasnost i odmah poslije Nove godine ići na izvođenje radova na novom odjelu dijalize. Gotov je projekt obnove pedijatrijskog odjela. Dobio sam informaciju da sufinanciranje tog projekta ide u županijski proračun tako da je realno da će se iduće godine i taj projekt izvesti. Radimo projektnu dokumentaciju vrijednu 400.000 kuna za proširenje, tzv. drugu fazu bolnice. Izvedba projekta iznosi oko 19 milijuna kuna. Imamo gotov projekt novog bolničkog prijema, a realiziramo ga u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu. Projekt će bit realiziran preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Vrijednost je od 7 do 9 milijuna kuna, što ovisi o opremi. Aplicirali smo i za energetsku obnovu dijela bolnice. Uni. je proketa koje planirtamo ula za kt izvesti. ijskiu proračunji u Hrvatskoj. Njegofva je vrijednost u t Puno je projekata planirano za iduću godinu.

Ovu godinu možemo ocijeniti uspješnom. Najvažnije je osamostaljenje i odvajanje od brodske bolnice. Samostalno smo krenuli 1. listopada. Nadamo se da će iduća biti još bolja, da ćemo krenuti na obnovu objekata i sa novim odjelima kao što je dijaliza i palijativa. To su projekti koji će dati jednu financijsku stabilnost bolnici jer palijativa i dugotrajno liječenju su manje više sigurne fakture koja stabiliziraju financijsko poslovanje – kaže dr. Josip Kolodzej.

Related Post

Brodski policajci velikog srca

Autor - 18/12/2018 0
SLAVONSKI BROD, 18. prosinac 2018. – U nastavku akcije humanitarnog karaktera, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, prodajom žira koji…