DUGOVJEČNI BIĆANIĆI

1731 0

STARO PETROVO SELO – Bilo je razloga za slavlje na Veliku Gospu u obitelji Ivana Bićanića u Starom Petrovom Selu. Okupila se cijela obitelj. Uz rođake i prijatelje, bili su tu sinovi i kćer s obiteljima, ali i pet sestara starijih od 80 godina

i jedna tek godinu dana mlađa od Ivana.

Sviralo se i pjevalo jer Bićanići to nose u genima. Ivan je bio tamburaš pa nije iznenađenje da zasviraju unuke i unuci, a on na svom slavlju zapjeva i zaigra.

Sa suprugom Milkom ove je godine proslavio i 55 godina braka. Kaže, cijeli život su puno radili, jer je to zahtijevao život. Nije bio nezadovoljan jer je naporan rad, kako naglašava, donosi i bolje uvjete života. Sjeća se izgradnje prve zidane kuće, radnih akcija s prijateljima na kojima se pekla cigla i gradila kuća.

Unatoč životu koji je zahtijevao puno rada nije bilo nezadovoljstva. Naprotiv bilo je uvijek razloga da se zasvira i zapjeva pa se tako prisjeća tradicionalnih svinjokolja koje nisu mogle proći bez dobre zabave.

Zajedno sa bratom perom, Josipom Conjarom i Milomom Štefancem svirao je u raznim prigodama pa se može reći da su se mnogu iz njihovu svirku naplesali i napjevali.

Rođen je u Starcima na obroncima Babje Gore 8. kolovoza 1936. godine. U Starcima je rođeno i njegovih šest sestara: Najstarija Mara (92) bila je prvo dijete u obitelji, rodila se potom Anka (87), pa zatim Kata (85), Milka (83), Reza (81) i najmlađa Mada koja će naredne godine imati 80 godina.

Iz Staraca se 1961. godine s obitelji preselio u Staro Petrovo Selo gdje se okupila mnogobrojna obitelj na proslavi Ivinog 80. rođendana.

Ivo i Milka imaju troje djece, sinove Zlatka i Milana i kćer Miru. Veliko su im zadovoljstvo i sreća osmero unučadi dvoje praunučadi. Četiri unuke su Katarina, Marija, Magdalena i Mihaela, a unuci Fabijan, Ivan, karlo i Jakov, te praunuka Tamara i praunuk Ivan.

Related Post

NEUNIŠTIVA ENERGIJA

Autor - 02/08/2016 0
SLAVONSKI BROD – Da godine ne moraju biti razlog za bolest, povlačenje od društva, svakodnevne komunikacije, pa i veselja, dokazuje…