KONCERT „ADONAI“ POČETAK PRIREDBI BAPTISTIČKE CRKVE NOVA GRADIŠKA

1068 0

Želja da Novogradiščanima pruže dobru glazbu i poruku evanđelja

NOVA GRADIŠKA 15. srpanj 2011. – U razgovoru s Ivanom Balint – Feudvarski, pripadnicom Baptističke crkve u Novoj Gradiški, dotakli smo se koncerata u organizaciji spomenute crkve koji su se održali na gradskoj pozornici u prošlu subotu i ponedjeljak u

večernjim terminima. Želja da ljudima pružimo dobru glazbu i priliku da čuju poruke evanđelja koje Bog upućuje ljudima povod je ovih koncerata. Cilj  nam je da ljudi poslušaju i da se malo zamisle, a ne samo da prođu i provedu ljeto bez duhovnih misli nego da malo stanu i promisle što Bog želi od nas. – kaže Ivana Balint – Feudvarski (sl. 1).

Baptistička crkva prisutna je u Novoj Gradiški dvije godine i do sada su imali niz aktivnosti, od tečajeva engleskog jezika, raznih radionica i aktivnosti vezanih za blagdane do glazbenih događanja. Prema riječima gđe. Balint – Feudvarski važnu ulogu u asimilaciji Baptističke crkve u Novoj Gradiški ima i grad koji im u svemu uvijek izlazi u susret ustupajući Gradsku vijećnicu za npr. Dan reformacije, dopuštenjem za održavanje koncerata i dr. Inače, osim s Udrugom gluhih Nova Gradiška s kojom su organizirali tečajeve engleskog za djecu otežanog sluha, Baptistička crkva surađuje i sa Udrugom volontera Nova Gradiška sudjelujući i također volontirajući u projektima udruge.

 

S ostalim vjerskim zajednicama na području Nove Gradiške pripadnici Baptističke crkve nemaju nikakav kontakt no spremni su surađivati sa svima. – Želimo prenijeti istu poruku evanđelja naročito djeci. – ističe Balint – Feudvarski.

Slijedeći tjedan baptisti organiziraju „Biblijski dječji klub“ na otvorenom, na igralištu naselja Urije, gdje će se na pjevati pjesme, nakon toga će se djeci prepričavati biblijske priče, a poslije će mališani uživati u igranju. Tjedan nakon toga crkva će na Sloginom pomoćnom stadionu organizirati baseball klub te u svojim prostorijama još jedan tečaj engleskog jezika.

Sve to će dodatno uljepšati još jedan koncert na kraju srpnja na gradskoj pozornici na kojemu će nastupiti obitelj Garner iz SAD-a.

 

Slike sa koncerta prošle subote:

 

 

Related Post

DUGOVJEČNI BIĆANIĆI

Autor - 16/08/2016 0
STARO PETROVO SELO – Bilo je razloga za slavlje na Veliku Gospu u obitelji Ivana Bićanića u Starom Petrovom Selu.…

SAVA ZOVE IZLETNIKE

Autor - 17/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 17. kolovoza 2013. – Zbog niskog vodostaja Save uzrokovana su ograničenja plovidbe većim brodovima. Jutros je u 7…