DVD-a Rešetari, Zakorenje i Bribir obilježila 10. obljetnicu potpisivanja Povelje o suradnji i bratimljenju

2561 0

Autor Franjo Samardžić
REŠETARI, 13. lipnja 2020. –  Danas su se na strelištu Lovačkog društva „Gostinac“ Rešetari u Gostincu okupili članovi prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava Rešetari u Brodsko-posavskoj, Zakorenja u Požeško-slavonskoj i Bribira u Primorsko-goranskoj županiji da obilježe desetu obljetnicu potpisivanja Povelje o suradnji i bratimljenju. Okupljanje je bilo planirano u svibnju, a odgođeno je za lipanj zbog koronavirusa. S vatrogascima su došli predstavnici njihovih općina, načelnik Općine Vinodolski Marijan Karlić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac.
Okupili su se da bi potvrdili i nastavili suradnju dobrovoljnih vatrogasnih društava, a predstavnici jedinica lokalne samouprave, koje su ugostili načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković, da razgovaraju o nastavku suradnje i zajedničkim projektima.
Suradnja DVD-a počela je prije 15 godina i potvrđena potpisivanjem Povelje o suradnji i bratimljenju prije 10 godina. I ovaj susret bio je, uz razmjenu iskustava, još jedno od prijateljskih druženja, koja vatrogasna društva naizmjenično organiziraju u svojim mjestima..
Ispred postrojenih vatrogasaca prijavak načelniku Zlatku Agi podnio je zapovjednik DVD Rešatari Antun Jug.
-Sjećam se prije 10 godina prvih susreta ova tri društva i potom brojnih zajedničkih druženja. Drago mi je što smo spojili DVD Reštari sa društvima iz Bribira i Zakorenja. Zahvaljujem se svima vama što ste se okupili na blagdan sv. Antuna i nadam se da ćemo ovu tradiciju nastaviti i širiti međusobna prijateljstva- kazao je okupljenim vatrogascima Zlatko Aga, prisjetio se preminulih članova društava, sadašnjim članovima poželio što manje izlazaka na požarišta, a što više ovakvih druženja.
U ime društava okupljene vatrogasce pozdravili su Marijan Karlić, načelnik općine Vinodol i Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac. U ime domaćina DVD Rešetari učinio je to njegov predsjednik Krešimir Knežević, a potom i predsjednici DVD-a Zakorjenje, Slavko Lončarević i Bribir, Hari Petrinović.
U povodu 10. obljetnice potpisivanja Povelje o suradnji bratimljenu dobrovoljnim vatrogasnim društvima i njihovim članovima, općinama i njihovim čelnicima uručene su priznanja.

Related Post