DVD ŠTIVICA

1448 0

ŠTIVICA, 26. travnja 2014. – Od subote, 26. travnja, DVD Štivica i službeno ima žensku vatrogasnu ekipu. Ekipu A čine djevojke i žene do 30 godina starosti, a ekipu B one s preko 30 godina života.

 

Žene su marljivo i redovito mjesec dana pohađale tečaj za vatrogasce. Uvodni dio pripremio je predsjednik VZO Staro Petrovo Selo, Ivan Turkalj, a predavači su također bili iz Vatrogasne zajednice općine: Zlatko Pospišil, Tomislav Tadić, Dario Parobek, Branko Bojić i Milan Vuković.

 

Nakon priprema, kandidatkinje su pristupile ispitu: pismenom dijelu i vatrogasnoj vježbi. Na završetku službenog dijela ispita, koji su uspješno, uz žene, položila i dva muška člana društva, obratili su im se Karlo Emanović, predsjednik DVD-a Štivica, Milan Vuković, tajnik VZO Staro Petrovo Selo, predsjednik VZO Ivo Turkalj, a na kraju zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, Stjepan Županić.

On je naglasio kako na području Brodsko-posavske županije sada djeluje 5 DVD-a koja imaju ženske ekipe: Beravci, Donji Andrijevci, Velika Kopanica, Gračin i sada Štivica. Poželio je ženama uspješan rad i upoznao ih sa svime što se čini na području VZŽ na unaprjeđenju i razvoju vatrogastva, a Emanović je zahvalio VZŽ, VZO i svima drugima koji su pomogli DVD-u Štivica u pripremi i realizaciji tečaja.

 

Čestitamo članicama ženske ekipe DVD-a Štivica, koje će se sada angažirati u svim aktivnostima ovog vrijednog društva s tradicijom dužom od 80 godina. Prvo službeno predstavljanje bit će sigurno već uz dan zaštitnika vatrogasaca, svetog Florijana, 4. svibnja.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post