MOTO KLUB „4. GARDIJSKA -SPLIT“

1323 0

NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2014. – Organizirali su je članovi Moto kluba „4. Gardijska – Split“ povodom 23. obljetnice utemeljenja 4. gardijske brigade.

 

„Ideja o projektu 23 krunice za 23 godine stvorila se ne jednom od naših zadnjih sastanaka, gdje je u prvoj, a i svakoj narednoj varijanti koju smo razrađivali, bio i grad Nova Gradiška kao jedna od postaja Križnoga puta. Činjenica je kako želimo da taj projekt ide i dalje, ali nažalost, toliko je mjesta stradanja da je sigurno kako će se projekt nastaviti s nama, ali i kada nas ne bude – rekao nam je koordinator projekta Ivica Runjić-Runjo.

U Novu Gradišku 15 je motorista, članova Moto kluba stiglo 25. travnja poslije 21 sat i odmah se poklonilo sjenama poginulih hrvatskih branitelja, odajući im poštovanje paljenjem svijeća i molitvom. Krunicu su položili na Spomen obilježje poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a potom je uslijedila i minuta šutnje na koju je pozvao pukovnik Mato Modrić.

Pozdravne riječi u ime grada, kao i u ime ljudi koji su ih dočekali, uputila je magistra Ljiljana Lukačević istaknuvši kako joj je čast pozdraviti ih i u Novoj Gradiški koja je bila na prvoj crti bojišnice tijekom Domovinskog rata. – Ovaj vaš put izraz je domoljublja, poštovanja Domovinskog rata i digniteta branitelja, a dolazak u Novu Gradišku, koja je 6. postaja, izraz je vašega poštovanja prema žrtvi koju je ovaj grad podnio u Domovinskom ratu – naglasila je, među ostalim.

Riječi molitve predvodila je Marija Španović članica Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a uz molitvu odano je poštovanje i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 

Autor Ivanka Herceg

FO Dejan Ivanković

Related Post

GRAD NOVA GRADIŠKA

Autor - 17/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. listopada 2016. – Na temelju članka 15. stavak 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Nove Gradiške –…